Brand in het Philips Stadion: 'Wedstrijd waarschijnlijk niet in gevaar' - Omroep Brabant
Video

Brand in het Philips Stadion: 'Wedstrijd waarschijnlijk niet in gevaar'

20 juli om 09:31 • Aangepast 22 juli om 10:12
nl
Er heeft woensdagochtend korte tijd brand gewoed in het Philips Stadion. Er waren rookwolken te zien boven de thuisbasis van PSV in Eindhoven. De brandweer had het vuur snel onder controle. Een woordvoerder van PSV gaf rond elf uur aan dat de schade aan het stadion lijkt mee te vallen. Al is nog niet helemaal zeker dat de oefenwedstrijd van PSV zaterdag in het stadion door kan gaan.
Profielfoto van Freek van der Venne
Geschreven door

In eerste instantie zei de woordvoerder dat de oefenwedstrijd tegen het Spaanse Betis Sevilla zaterdag gewoon gespeeld kan worden in het stadion. Maar even later kwam er een voorbehoud. "Een expert moet de situatie eerst nog beoordelen", zo zei hij. Wanneer deze duidelijkheid er komt, kon hij nog niet zeggen.

Rookschade
De brandweer meldde woensdag eerst dat de tribune beschadigd was, maar blijkt te gaan om rookschade aan de bolling van het dak van het stadion. Er lag materiaal op het dak van de tribune dat is gaan branden. Hoe dat kon gebeuren, is niet duidelijk. In het stadion waren werkzaamheden aan de gang, maar het is onbekend of dat iets met de brand te maken heeft.

Volgens een woordvoerder van de brandweer is het een geluk dat de kazerne dichtbij het stadion is. "We weten niet hoe het anders gelopen zou zijn." De brandweer rukte met twee tankautospuiten uit naar het stadion.

FC Emmen
Op 6 augustus staat de eerste thuiswedstrijd in de Eredivisie van PSV op het programma. Tegenstander is dan FC Emmen.

Een woordvoerder van de brandweer vertelt wat er is gebeurd:

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Jan Waalen.
Foto: Jan Waalen.
Foto: Jan Waalen.
Foto: Jan Waalen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone