Schaap in weiland overleden door de hitte, kalf net gered

20 juli 2022 om 13:05 • Aangepast 21 juli 2022 om 12:14
nl
In een wei in Drimmelen is dinsdagmiddag een schaap overleden door de hitte. Drie vrouwen die voorbijkwamen, belden de politie omdat ze zagen dat het niet goed ging met meerdere dieren die in twee weilanden stonden. Een kalf dat er ook slecht aan toe was, is er volgens een woordvoerder van de politie door een dierenarts er weer bovenop geholpen.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

De dierenarts was door de eigenaar van de dieren gebeld, zo laat de politiewoordvoerder weten.

Naast de politie kwamen ook handhavers van de gemeente op de melding af. Op het moment dat zij bij de weilanden waren, had de boer volgens hen ruzie met de vrouwen over de dieren. "Die stonden in de volle zon zonder water en een van de kalveren was stervende", zo schrijft de afdeling Handhaving van de gemeente in een bericht op Instagram.

Proces-verbaal
In twee weilanden stonden in totaal zo'n honderd schapen en een tiental koeien, waaronder een aantal kalveren, laat de politie woensdag weten. De dieren zijn dinsdag allemaal door een dierenarts gecheckt. Voor één schaap kwam uiteindelijk de hulp te laat.

Tegen de eigenaar van de dieren is proces-verbaal opgemaakt voor het 'onthouden van zorg' zoals het officieel heet. De officier van justitie zal zich nu verder over de zaak buigen. Toen agenten dinsdagavond ter controle nog een keer langs de weilanden reden, stonden de dieren er niet meer. Ze waren volgens een woordvoerder waarschijnlijk naar binnen gehaald.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!