Dit zijn de rondemissen van de Brabantse wielercriteriums: 'Droom komt uit' - Omroep Brabant

Dit zijn de rondemissen van de Brabantse wielercriteriums: 'Droom komt uit'

20 juli om 19:00 • Aangepast 21 juli om 12:13
nl
Jonas Vingegaard of Tadej Pogacar, de toppers van de huidige Ronde van Frankrijk, zijn vooralsnog niet te zien in de Brabantse criteriums na de Tour de France. Toch kan er de komende dagen nog van alles gebeuren. De huidige groene-truidrager in de Tour de France, Wout van Aert, komt in ieder geval naar de Draai van de Kaai in Roosendaal.
Profielfoto van Leon Kersten
Geschreven door

Mathieu van der Poel en diverse andere landgenoten zijn bijna overal te bewonderen, net als divers andere landgenoten. Net als de rondemissen die onmiskenbaar verbonden zijn aan de criteriums.

25 juli - Daags na de Tour in Boxmeer

De drie rondemissen van Boxmeer.
De drie rondemissen van Boxmeer.

Annabel Murugi Wambui Van Bree uit Sambeek. ”Ik was in 2018 en 2019 bij Daags na de Tour en vond het fantastisch. Daar wil ik wel een keer wat voor wat betekenen, dacht ik. Daarom ben ik zo dankbaar voor deze geweldige kans.”

Isabel Dousi uit Boxmeer. “Al op jonge leeftijd vond ik Daags na de Tour een keileuk evenement. Nog steeds is er een heel goeie sfeer.”

Janne Baltussen ut Boxmeer. “Vroeger stond ik altijd achter de hekken te juichen voor de skeeleraars en de wielrenners. En natuurlijk handtekeningen en bidons verzamelen.”

27 juli – Acht van Chaam

De rondemiss van Chaam
De rondemiss van Chaam

Lieke den Dekker uit Chaam. “Ik heb veel zin in de Acht van Chaam en ik nodig iedereen uit om het mee te beleven want we zijn eraan toe!”

30 juli – Mijl van Mares

De twee rondemissen van Maarheeze
De twee rondemissen van Maarheeze

Meike Engelen uit Maarheeze. “Ik woon aan het parcours, dus elk jaar is de Mijl van Mares een groot feest bij ons thuis. Daarom is het natuurlijk ook een hele eer en bijzonder om dit jaar de Mijl als rondemiss te beleven. Laura en ik hebben het er weleens over gehad en we zeiden dan: als we het doen, doen we het samen. En nu is het zover!”

Laura Verton uit Maarheeze. “Het is voor mij toch een droom om gevraagd te worden als rondemiss. En eerlijk gezegd was ik bang dat het mij niet meer zou overkomen, aangezien ik ook een jaartje ouder word en mijn beste gloriejaren steeds verder op de achtergrond verdwijnen.”

1 augustus – Draai van de Kaai

De rondemiss van de Draai van de Kaai in Roosendaal
De rondemiss van de Draai van de Kaai in Roosendaal

Jennifer Minneboo uit Roosendaal. "Ik ging altijd kijken bij de Tour, mijn vader fietst en ik ben getrouwd met Raymond Kreder, een wielrenner die rijdt voor een team in Japan. Ik noem mezelf een wielerfanaat en ben blij dat ik rondemiss kan zijn bij de Draai."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone