Verkeersopstoppingen door Tilburgse Kermis: 'Echt een bende'

21 juli 2022 om 16:52 • Aangepast 22 juli 2022 om 09:53
nl
De Tilburgse Kermis is vrijdagavond open voor publiek. Veel straten in en rondom Tilburg zijn al sinds de opbouw afgesloten en auto's worden omgeleid, maar dat gaat niet overal even goed. Bewoners van de Lange Nieuwstraat en de Nijverstraat in Tilburg zien sinds de opbouw de ene verkeersopstopping na de andere voor hun huis. "Ik heb vaak gezien dat het bijna uit de hand liep."
Profielfoto van Edita SaakianProfielfoto van Omroep Tilburg
Geschreven door
Edita Saakian & Omroep Tilburg

Aan de noordkant van eenrichtingsweg Nijverstraat rijden mensen de Lange Nieuwstraat op. Die straat kunnen auto’s niet in vanwege werkzaamheden. Links richting de Besterd is ook geen optie, want daar wordt de kermis opgebouwd. Hessel woont op de hoek van de Nijverstraat en ziet het al dagen misgaan. “Het valt nu nog mee. Als de kermis eenmaal open is, gaat de chaos echt beginnen en wordt het pas echt gevaarlijk”, vertelt hij.

Normaal gesproken kunnen auto’s worden omgeleid naar de Lange Nieuwstraat. Sinds dit jaar kan dat niet meer. Nu worden auto’s omgeleid naar een klein straatje met garageboxen, aan de Joannes van Oisterwijkstraat. “Mensen weten niet dat ze die straat in moeten rijden, want dat staat niet aangegeven", ziet Hessel.

"Het had wel duidelijker aangegeven mogen worden."

Binnen vijf minuten staat de hele Nijverstraat vol met auto's die niet weten welke kant ze op moeten. Twee handhavers zijn op de situatie afgekomen en proberen de auto's de goede kant op te sturen.

"De borden laten duidelijk zien dat je niet rechtdoor kunt en ook niet naar links en rechts", legt één van de handhavers uit. En dus moeten ze de Joannes van Oisterwijkstraat in. "Normaal mogen auto's deze straat niet in, maar dat bord hebben we nu weggedraaid. Het had wel duidelijker aangegeven mogen worden", geeft een van de handhavers toe.

Door het gebrek aan borden, heeft buurtbewoner Toon de taak als wegwijzer maar op zich genomen. Het is al de zoveelste keer dat hij zijn huis uit loopt om de auto's de goede richting op te sturen.

"Het is echt een puzzel om hieruit te komen. Als ze hier de Lange Nieuwstraat op rijden, mogen ze niet terug, want het is eenrichting. Ik zie hier om de vijf minuten auto's omdraaien en zichzelf muurvast rijden."

"Het is elk jaar een bende."

Hij heeft het al bijna mis zien gaan. "Sorry dat ik het zeg, maar het is echt een bende. Dat is elk jaar weer zo en de borden die er zijn, zijn niet duidelijk genoeg."

Hij vertelt dat hij eerder twee vrachtwagens achter elkaar richting de Lange Nieuwstraat zag rijden vanaf de Nijverstraat. Die konden nergens meer heen. "Dat was wel even zweten. Gelukkig konden de hekken van de kermis op de Besterd tijdelijk even aan de kant worden gezet, maar als ze waren omgedraaid, was het link geweest."

Een aantal buurtbewoners hebben al contact gehad met de gemeente. De gemeente hoopt de verkeerssituatie voor de opening van de kermis, komende vrijdagavond, op te lossen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!