Bakker vraagt te laat coronasteun aan en loopt 50.000 euro mis

21 juli 2022 om 18:20 • Aangepast 22 juli 2022 om 17:13
nl
Bakker Bas Vermeulen van bakkerij Vermeulen & Den Otter in Vlijmen loopt definitief 50.000 euro aan coronasteun mis, doordat hij te laat was met zijn aanvraag voor zijn twee winkels. Hij vocht die beslissing aan bij de rechter in Den Bosch, maar die gaf hem donderdag ongelijk.
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

Volgens de bakker kwam het allemaal door een misverstand. Naast de bakkerswinkels is hij namelijk ook directeur van een groter bedrijf dat brood en banket maakt, bijvoorbeeld voor bedrijfskantines, pretparken, cateraars en restaurants.

Vermeulen zou er tijdens het aanvragen van de NOW-steun niet bij stil hebben gestaan, dat hij dat voor de winkels in Vlijmen en Vught apart moest doen.

Of dat nou klopt of niet, maakt voor de beslissing van de rechter weinig uit. Die hamerde er donderdag namelijk op dat er in de voorwaarden van de NOW-regeling nadrukkelijk staat dat bij een te late aanvraag de subsidie moet worden afgewezen.

Geen uitzonderingen
Ook zijn er geen uitzonderingen mogelijk bij schrijnende gevallen. Volgens de rechter was dat een bewuste keuze toen de noodmaatregel werd ingevoerd. Door de strakke eisen moesten in één klap een hoop werkgevers geholpen kunnen worden. Daarbij was geen ruimte voor maatwerk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!