Maak erg zieke Maudy blij met kaartjes: 'Ze mist de vrolijkheid heel erg' - Omroep Brabant

Maak erg zieke Maudy blij met kaartjes: 'Ze mist de vrolijkheid heel erg'

22 juli om 11:26 • Aangepast 25 juli om 09:19
nl
Maudy (24) uit Mill is sinds een aantal maanden aan bed gekluisterd. Een aantal jaar geleden werd bij de jonge vrouw een progressieve spierziekte vastgesteld en de laatste tijd gaat haar situatie steeds verder achteruit. Haar broer Jordie wil haar graag wat opvrolijken en vraagt daarom iedereen om zijn zus een kaartje te sturen.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Jordie typeert zijn zus, die een verstandelijke beperking heeft, als iemand die 'altijd op iedereen af sprong'. "Binnen twee minuten was je haar beste vriend en kreeg je een kus op de wang. Die euforie mist ze nu een beetje", vertelde Jordie vrijdagochtend in het radioprogramma 'Wakker!' op Omroep Brabant.

"Kaartjes vindt ze geweldig, dan is er iemand die aan haar denkt."

Maudy ligt zoveel in bed omdat haar ademhaling sterk achteruit gaat. "Het liggen op bed geeft haar op zich wel rust, maar ze mist de vrolijkheid om zich heen heel erg. Ze heeft onze familie zoveel vreugde gebracht: gekke, grappige, prachtige en onverwachte momenten. De situatie is zoals die is, maar graag willen wij haar iets positiefs meegeven waarvan ze kan genieten vanuit haar bed. Iets dat haar kleine wereld een beetje vergroot."

Daarom roept hij op Facebook iedereen die dit wil op om zijn zus een persoonlijk kaartje te sturen. "Voor jou misschien een kleine moeite, voor haar een grote vreugde. Kaartjes krijgen vindt ze helemaal geweldig. Dan is er iemand die aan haar denkt."

"Ieder kaartje wordt met liefde ontvangen."

Zijn oproep was vrijdag rond halftwaalf vrijdagochtend al bijna 280 keer gedeeld. "En de eerste kaartjes zijn net binnengekomen. Ze glundert van oor tot oor!"

Iedereen die een kaartje naar Maudy wil sturen, kan die sturen naar het adres Meulenveldt 2, 5451 HV in Mill. "Ieder kaartje wordt met veel liefde ontvangen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone