Video

Tommy zag zijn autobedrijf in vlammen opgaan: 'Je voelt je machteloos'

23 juli 2022 om 15:00 • Aangepast 25 juli 2022 om 10:02
nl
Een grote brand heeft vrijdagnacht het autobedrijf van Tommy van Schijndel in Gemert in de as gelegd. De brand woedde in de werkplaats aan de Molenrand. Daar is niets meer van over. Zaterdagochtend kwam de eigenaar de schade bekijken. "Het is heftig om te zien. Dit is wel even slikken."
Profielfoto van Imke van de Laar
Geschreven door

Verslagen loopt Tommy naar de werkplaats. Althans, wat ervan over is. "Er staat niets meer dan een stuk buitenmuur. Alles wat binnen stond is weg."

Tommy en zijn vriendin Samantha lagen net in bed toen het brandalarm afging. "Ik ging naar beneden om te kijken wat er aan de hand was. Toen ik de tussendeur naar mijn bedrijf opendeed, kwam de rook me al tegemoet."

"Ik dacht dat alles eraan zou gaan."

Tommy trommelde snel zijn gezin uit bed. "Toen wij veilig buiten stonden sloegen de vlammen al metershoog uit het dak van mijn werkplaats. Ik dacht dat alles eraan zou gaan, ook mijn huis."

De brandweer rukte met veel bluswagens uit en was snel ter plekke. "Ik denk dat er zeker twaalf wagens stonden. Ze kwamen van alle kanten en waren er binnen tien minuten. Maar in die tussentijd voel je je erg machteloos."

Het huis werd continue nat gehouden zodat het vuur niet over zou slaan van het autobedrijf naar het woonhuis. En dat lukte, al is er natuurlijk ook in het huis een hoop rook- en waterschade. De werkplaats van Tommy werd volledig verwoest.

"Er stonden gasflessen en auto's in de werkplaats, daarom was de brand zo fel."

Tommy denkt dat de brand zo fel was, omdat hij veel brandbare spullen in zijn werkplaats had staan. "Er stonden gasflessen en auto's. Alles wat binnen stond is verloren gegaan. Ook mijn gereedschap, papieren en kentekens. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is weg."

Van de twee auto's die binnen stonden is slechts een hoopje verwrongen staal over. "Het is een geluk bij een ongeluk dat die auto's van mijzelf zijn en niet van klanten. Ik heb deze week een hoop auto's een vakantiebeurt gegeven. Ik moet er niet aan denken dat die hier nog gestaan hadden, dan hadden die mensen niet op reis kunnen gaan."

De schade aan werk werkplaats van het autobedrijf is enorm
De schade aan werk werkplaats van het autobedrijf is enorm
Twee auto's die in de werkplaats stonden zijn helemaal verbrand
Twee auto's die in de werkplaats stonden zijn helemaal verbrand

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!