Oefencampagne: PSV en Willem II winnen van buitenlandse clubs

23 juli 2022 om 18:10 • Aangepast 25 juli 2022 om 10:22
PSV en Willem II hebben zaterdag hun oefenduels met buitenlandse clubs gewonnen. De Eindhovenaren zegevierden over het Spaanse Real Betis (2-1). De Tricolores verrasten door Olympique Lyon uit Frankrijk een pak slaag te geven: 5-0. Ook NAC, FC Eindhoven, Helmond Sport en TOP Oss kwamen in actie. Een overzicht.
Profielfoto van Redactie

PSV - Real Betis 2-1
'Klaar voor de start van het seizoen', meldt PSV na de 2-1 overwinning op Real Betis. Terecht, daar de tegenstander vorig jaar vijfde werd in de Spaanse competitie. Cody Gakpo maakte voor rust het eerste doelpunt. Na de thee deed Juan Miguel Jimenez Lopez PSV bij een corner pijn: 1-1. Phillipp Mwene zette met de winnende treffer voor de Eindhovenaren de eindstand op het scorebord. Daarmee lijkt PSV klaar te zijn voor de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal van volgende week zaterdag. Landskampioen Ajax is dan de tegenstander.

Willem II - Olympique Lyon 5-0
Willem II heeft Olympique Lyon een pak op de broek gegeven. In Tilburg werd het zaterdag maar liefst 5-0 voor de Tricolores. Eén kanttekening: de Franse topploeg, trad aan met veel reservespelers.

7.500 toeschouwers konden vijf maal juichen in het stadion van Willem II. In de zon zagen zij het uit de Eredivisie gedegradeerde Willem II flitsend voetballen. In de eerste helft waren Freek Heerkens en Jizz Hornkamp (2x) trefzeker. Na rust troffen ook Jeremy Bokila en Nick Doodeman doel.

NAC Breda - FC Eindhoven 1-0
Ook NAC en FC Eindhoven oefenden zaterdag. De Bredanaars hadden aan een doelpunt van Odysseus Velanas, in de 82e minuut, voldoende om van de blauw-witten te winnen. Het oefenduel werd gespeeld in het sportpark van RKSV Rood-Wit in St. Willebrord. Dubbel pijnlijk voor Rob Penders: de trainer van FC Eindhoven speelde jaren voor NAC en bovendien leed zijn ploeg de derde nederlaag op rij.

NAC trad aan zonder Dion Malone. De 33-jarige verdediger maakt volgens de club transfervrij de overstap naar het Cypriotische Karmiotissa FC.

Lierse Kempenzonen - Helmond Sport 0-1
Helmond Sport wil dit seizoen echt veel beter voor de dag kan komen dan in het afgelopen jaar. De ambitie werd onderstreept door een 0-1 zege op de Belgische tweedeklasser Lierse Kempenzonen. Uiteraard kwam het enige doelpunt op naam van Jellert Van Landschoot, die vorig seizoen erg trefzeker was.

De ontmoeting werd gespeeld in het Belgische Herenthout en werd ontsierd door vele overtredingen, gele kaarten en rode kaarten. De (aan Lierse zijde) ingevallen Maxime De Bie en Helmond Sport-speler Bram van Vlerken werden voortijdig weggestuurd.

TOP Oss - TEC Tiel 2-1
TOP Oss won eerder in de middag van TEC Tiel, dat uitkomt in de Tweede Divisie. Het werd het 2-1 voor de club uit de Keuken Kampioen Divisie. Junior van der Velden nam beide doelpunten voor zijn rekening.