Video

Roze Maandag op de Tilburgse Kermis: 'Onze familie wordt steeds groter'

25 juli 2022 om 11:09 • Aangepast 26 juli 2022 om 10:27
nl
Het draait deze dag maar om één ding op de Tilburgse Kermis: het is Roze Maandag. Het feest waarbij iedereen zichzelf kan zijn, wordt na twee afgeslankte coronajaren eindelijk écht weer gevierd.
Profielfoto van Suzan van Loenen
Geschreven door

Tussen de poffertjes en de suikerspinnen kleurt de Tilburgse binnenstad weer roze. De Roze Express, terug van weggeweest, kwam rond kwart over elf aan op spoor 1. Op het station wemelde het toen al van de mensen in kleurrijke outfits.

"Het zijn gewone mensen, net als jij en ik"

Iedereen op het station kon niet wachten totdat de Roze Express arriveerde. De fijne sfeer zorgde voor uitgesproken emoties. Ook bij een vrouw die zich speciaal voor Roze Maandag hulde in kleurige kleding en een bloemenketting om haar nek. "Ik vind het verdrietig dat er nog steeds mensen zijn die homo's niet accepteren. Het zijn gewone mensen, net als jij en ik."

Roze Maandag 2022 in volle gang (foto: Lobke Kapteijns)
Roze Maandag 2022 in volle gang (foto: Lobke Kapteijns)

Burgemeester Theo Weterings liep maandagochtend ook rond op het station. Hij was zeer verheugd dat Roze Maandag na drie jaar weer losbarstte. "Het was lang wachten. Dat het nu weer kan is heel fijn. Iedereen kan zichzelf zijn in Tilburg."

"Onze familie wordt steeds groter"

Een man, van pruik tot broek in roze, geniet iedere editie weer van Roze Maandag. Al vindt hij het wel steeds drukker worden. "Vanmiddag vind ik het leuk en vanavond ga ik dan weer naar huis. Dan wordt het me te vol." Toch stemt het hem ook gelukkig. "Onze 'familie' wordt steeds groter."

Na aankomst van de Roze Express vertrekt de hele stoet voor de Pride Walk naar het openingsplein. De hele middag en avond staan diversiteit en inclusie centraal op de Tilburgse Kermis. Met dragshows en een roze editie van de de Foute Party is het een bomvolle Roze Maandag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!