Video

Wachten in de rij op Eindhoven Airport wordt leuker met Omroep Brabant

25 juli 2022 om 12:01 • Aangepast 26 juli 2022 om 10:28
nl
Links van de rij wachtenden op Eindhoven Airport staat een kraam die Brabantse worstenbroodjes verkoopt. Rechts van de rij staat dj Dominic Graat bovenop een Landrover van Omroep Brabant Radio lekkere muziek te draaien om het wachten in de rij wat draaglijker te maken. Brabantse gezelligheid op het drukke vliegveld en de reizigers, die kunnen het wel waarderen.
Profielfoto van René van Hoof
Geschreven door
René van Hoof

De rij wachtenden valt mee op deze maandag. Nu de vakantie in Brabant echt is begonnen, gaan veel mensen op reis. Maar er zit gelukkig beweging in de rij mensen die hun vlucht niet willen missen. Populaire bestemmingen zijn vakantielanden als Spanje en Italië. Maar er zijn mensen die naar minder voor de hand liggende vakantielanden gaan, zoals Bulgarije en Litouwen.

"Straks in het vliegtuig kunnen jullie nog lang genoeg stilzitten"

Iets na half tien klinken de eerste klanken. Meteen beginnen sommige mensen in de rij spontaan op het ritme van de muziek te bewegen. Iets wat dj Dominic Graat alleen maar aanmoedigt: "Straks in het vliegtuig kunnen jullie nog lang genoeg stilzitten."

"Lekker hoor, zo'n muziekje in de rij, ik kom al helemaal in de vakantiestemming, zegt een man die klaar is voor een vlucht naar Mallorca. Alleen een paar jongemannen die nog aan het bijkomen lijken te zijn van een avondje stappen vinden de muziek zo vroeg wat minder: "Wij moeten nog wakker worden." Maar verreweg de meeste reizigers vinden het een toffe actie.

"Normaal draai ik nooit zo vroeg op de ochtend."

Voor dj Dominic Graat is het ook een andere manier van draaien: "Normaal draai ik nooit zo vroeg op de ochtend." Hij probeert met zijn muziekkeuze jong en oud te amuseren en dat lijkt te lukken.

Volgende week maandag staat de dj namens Omroep Brabant weer op Eindhoven Airport om de pijn te verzachten voor de wachtenden in de rij.

In de video hierboven kun je de actie terugzien.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!