Video

Automobiliste (23) overleden na crash in Helmond

26 juli 2022 om 07:16 • Aangepast 27 juli 2022 om 09:54
nl
De automobiliste die maandagavond ernstig gewond raakte toen ze met haar auto van de weg raakte op de Europaweg in Helmond is overleden. Dat maakte de politie dinsdagochtend bekend. Het slachtoffer is een 23-jarige Poolse vrouw.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De vrouw reed rond negen uur richting Helmond toen het mis ging. Via een verhoogde middenberm werd haar auto gelanceerd. Die raakte vervolgens een groot ANWB-bord, sloeg over de kop en kwam aan de andere kant van de weg in een sloot terecht. De vrouw werd uit haar auto geslingerd.

Toeschouwers
Mensen die de crash zagen, schoten direct te hulp en probeerden de vrouw te reanimeren. De hulpdiensten namen deze taak al snel over. Verschillende ambulances, de brandweer en een traumaheli kwamen naar de Europaweg.

Op een viaduct in de buurt verzamelde zich volgens een 112-correspondent een flinke hoeveelheid toeschouwers. Omdat de vrouw op de snelweg werd gereanimeerd, stuurde de politie deze mensen hier weg.

Kritieke toestand
De vrouw, die als enige in de auto zat, werd in kritieke toestand naar een ziekenhuis gebracht. Daar overleed ze later alsnog aan haar verwondingen.

De N270 was tot na middernacht in beide richtingen afgesloten zodat de politie onderzoek kon doen.

Getuigen
Er was geen ander verkeer bij de crash betrokken. De politie vraagt mensen die het ongeluk zagen gebeuren zich te melden.

De auto van de vrouw kwam via de middenberm aan de andere kant van de Europaweg in een sloot terecht  (foto: SQ Vision).
De auto van de vrouw kwam via de middenberm aan de andere kant van de Europaweg in een sloot terecht (foto: SQ Vision).
Diverse mensen bekeken de situatie op de Europaweg vanaf een viaduct, de politie stuurde hen weg (foto: SQ Vision).
Diverse mensen bekeken de situatie op de Europaweg vanaf een viaduct, de politie stuurde hen weg (foto: SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!