Merchandise levert actievoerende boeren tonnen op

27 juli 2022 om 07:47 • Aangepast 28 juli 2022 om 10:41
nl
Actievoeren levert ook geld op. Sinds de oprichting van Farmers Defence Force verkocht de webshop van de activistische boeren drie ton aan merchandise. Dat meldt BNR. Opmerkelijk: al die betalingen gingen naar de privéonderneming van de voorman, Mark van den Oever uit Sint Hubert. Een dubieuze constructie, zeggen experts tegen de nieuwszender. Van den Oever zegt dat hij de winst netjes overmaakt naar de stichting.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Petjes, posters, klompen: de webshop van Farmers Defence Force doet goede zaken. "Steun onze boeren!" prijkt boven elke product dat op de site wordt aangeprezen. In werkelijkheid gaan betalingen volgens BNR naar één boerenonderneming: Van den Oever V.O.F, het fruitteeltbedrijf van de bekende voorman van Farmers Defence Force.

Op de site is dit nergens terug te vinden. Daar staan uitsluitend de naam van de vereniging en de stichting. Ontvangstbevestigingen en facturen worden ook verzonden namens Farmers Defence Force. Alleen de tenaamstelling van de betaalrekening en een KvK-nummer op een factuur laten zien wie in werkelijkheid het geld ontvangt.

Aan het einde van het jaar maakt zijn V.O.F. eventuele winst over aan de stichting, zegt Van den Oever.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!