Maand lang verkeershinder op A2/N2 door plaatsing tunnelbak bij Eindhoven - Omroep Brabant
Video

Maand lang verkeershinder op A2/N2 door plaatsing tunnelbak bij Eindhoven

27 juli om 18:00 • Aangepast 4 augustus om 16:17
nl
Wachten op privacy instellingen...
De snelweg A2 en de randweg N2 aan de westkant van Eindhoven kleuren vanaf donderdag een maand lang rood. Door de plaatsing van een enorme tunnelbak gaan de meeste rijstroken tot 22 augustus dicht en wordt de maximale snelheid verlaagd naar 70 kilometer per uur. Dat betekent dat verkeer tussen de knooppunten Batadorp en Leenderheide rekening moet houden met tot een uur extra reistijd.
Profielfoto van Tonnie Vossen
Geschreven door

Dat geldt ook voor reizigers die via de N2 naar Eindhoven Airport willen. Vanuit alle richtingen wordt het verkeer omgeleid. Maurice de Graef van Rijkswaterstaat daarover: “De normale routes naar Eindhoven Airport zijn niet bereikbaar, dus zet je navigatie uit en volg de omleidingsborden met Eindhoven Airport zodra je de randweg Eindhoven nadert.”

Rijkswaterstaat erkent dat de situatie heel onwennig zal zijn voor iedereen die regelmatig gebruik maakt van die route. “Maar ook als je hier nog nooit bent geweest, krijg je te maken met afzettingen, omleidingsborden en afsluitingen waarbinnen je je weg moet vinden.”

"Alles staat meteen vast als er iets gebeurt.”

Tientallen weginspecteurs van Rijkswaterstaat verruilen de komende maand rond Eindhoven hun auto voor een motor. Dat is nodig om in het geval van een ongeval of andere calamiteit het verkeer tegen te kunnen houden, zodat hulpverleners de plaats van het ongeval kunnen bereiken.

Maurice de Graef: “We houden met minder rijstroken die ook nog eens smaller zijn, geen ruimte meer over voor vluchtstroken. Dat betekent dat alles meteen vaststaat als er iets gebeurt.” De inzet van motorweginspecteurs en speciale toegangsstroken voor hulpdiensten moet dat oplossen.

"We zijn nog wel een jaar bezig.”

De tunnelbak of onderdoorgang verbindt straks het Goederen Distributie Centrum (GDC) aan de noordkant van Eindhoven met Eindhoven Airport, het Flight Forum en Brainport Industries Campus aan de westkant van de stad. De onderdoorgang geeft het vrachtverkeer van het GDC bovendien een rechtstreekse aansluiting op de A58.

Het werk is het sluitstuk van de nieuwe wegenstructuur in het noordelijke deel van Eindhoven. Daar wordt al jarenlang aan gewerkt. Hendrik Jan Vennix van de gemeente Eindhoven benadrukt dat met de plaatsing van de onderdoorgang het werk nog niet is afgerond. “We moeten de tunnel nog afbouwen en dan zijn er ook nog toeritten nodig, dus we zijn nog wel een jaar bezig.”

Volgens de huidige planning wordt de tunnelbak in de zomer van volgend jaar in gebruik genomen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.