PSV wint de Johan Cruijff Schaal (volgens deze PSV-fans)

29 juli 2022 om 07:00 • Aangepast 5 augustus 2022 om 13:20
nl
PSV wint zaterdagavond voor de dertiende keer de Johan Cruijff Schaal. De trouwe PSV-fans weten het zeker: landskampioen Ajax maakt geen schijn van kans. Het elftal van debuterend hoofdtrainer Ruud van Nistelrooij is er helemaal klaar voor. Aan de hand van drie vragen leggen drie trouwe PSV-supporters uit hoe de Eindhovense club de klus moet gaan klaren:
Profielfoto van Luuk van Grinsven
Geschreven door
Luuk van Grinsven

Hoe hebben jullie de voorbereiding beleefd?

Voorzitter Rob Bogaarts van Supportersvereniging PSV: “Zeer positief. Er zit een hele leuke energie in de club, dat merk je aan de spelers maar ook aan de sfeer op de tribune”, vertelt “Iedereen lijkt er weer zin in te hebben.”

Daphne van Berkel, die als vrijwilliger elke uitwedstrijd meegaat als busbegeleider: “Ze hebben hele leuke aankopen gedaan. Vooral met de terugkeer van Luuk de Jong was ik heel blij.”

Hoe belangrijk is deze Johan Cruijff Schaal als je met een schuin oog kijkt naar de Europese wedstrijd dinsdag tegen Monaco?

Eric van Heijnsbergen, al ruim 50 jaar lang trouwe supporter: “Een prijs blijft altijd een prijs. Maar stiekem weet iedereen dat de wedstrijd van dinsdag belangrijker is. Zeker voor de bedragen die een Champions League-wedstrijd kunnen opleveren.”

Daphne sluit zich hierbij aan: “Zeker als je spelers als Cody Gakpo wil behouden, is deelname aan de Champions League heel belangrijk.”

Rob heeft een andere mening: “Zulke topsporters moeten in staat zijn om twee belangrijke wedstrijden te kunnen spelen in een kort tijdsbestek. Ik verwacht daarom ook dat PSV geen spelers gaat sparen.”

Dan het belangrijkste: wat zijn jullie voorspellingen?

Daphne: “Ajax mist een aantal spelers en is een aantal belangrijke krachten kwijtgeraakt. Ik denk daarom dat het kwalitatief niet ver uit elkaar gaat liggen. PSV wint met 1-2.”

Rob sluit zich daarbij aan: “We hebben een prachtige selectie en ik denk dat we daarmee dichterbij Ajax zijn gekomen.” Ook hij denkt dat PSV met 1-2 wint.

Eric voorspelt dezelfde eindstand: “Een nipte overwinning. Al hoop ik natuurlijk dat het net zoals vorig seizoen 0-4 wordt.” Alle drie verwachten ze dus dat de Johan Cruijff Schaal naar Eindhoven gaat. Succes lijkt dus verzekerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!