PSV-aanvaller Madueke maanden aan de kant door ernstige enkelblessure - Omroep Brabant

PSV-aanvaller Madueke maanden aan de kant door ernstige enkelblessure

29 juli om 21:04 • Aangepast 1 augustus om 11:31
nl
De 20-jarige Noni Madueke is maandenlang uitgeschakeld vanwege een ernstige enkelblessure. Hij haakte af tijdens een training na een botsing met een ploeggenoot. PSV denkt dat Madueke de eerste seizoenshelft, die dit jaar vanwege het WK in Qatar tot half november loopt, niet in actie komt.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Voor de Brit betekent zijn lange revalidatieperiode een nieuwe tegenvaller. Madueke stond vorig seizoen geregeld aan de kant, vaak met spierblessures. Mede daardoor kwam hij in de Eredivisie maar tot achttien optredens, waarvan elf als basisspeler.

PSV brak een jaar geleden het contract van Madueke open. De snelle buitenspeler staat nog tot de zomer van 2025 onder contract bij de rood-witten. PSV verlengde zijn contract omdat hij, na een sterk seizoen 2020/2021, in de belangstelling stond van meerdere clubs. In 24 competitiewedstrijden maakte hij toen zeven doelpunten.

Basisspeler
Madueke was normaal gesproken basisspeler geweest in de wedstrijd van zaterdag om de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax. Het wegvallen van de aanvaller is een tweede tegenvaller voor trainer Ruud van Nistelrooij, die in de voorste linie ook Yorbe Vertessen mist. De Belg liet zich opereren aan een blindedarmontsteking en is de komende weken ook niet inzetbaar.

Drie dagen na de ontmoeting met Ajax wacht voor PSV de uitwedstrijd tegen AS Monaco in de derde voorronde van de Champions League.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone