Zes aanhoudingen tijdens onrustige uitgaansnacht in Breda

30 juli 2022 om 10:12 • Aangepast 1 augustus 2022 om 11:56
nl
Zes mensen zijn vrijdagnacht aangehouden in de binnenstad van Breda. De politie spreekt van een onrustige en drukke uitgaansnacht.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Een 41-jarige Roosendaler en een 19-jarige Antwerpenaar werden opgepakt vanwege het verstoren van de openbare orde. Bij een opstootje op de Vismarktstraat werden twee mannen uit Breda (26 en 29 jaar) aangehouden nadat zij een politieman en zijn kinderen bedreigd hadden.

Agent in gezicht gespuugd
Een 18-jarige Bredanaar weigerde zijn ID-bewijs te tonen. Toen hij werd aangehouden, verzette hij zich hevig. Hij spuugde onder meer een agent in het gezicht en beet in diens rechterhand.

Een 22-jarige Bredanaar werd aangehouden nadat hij in een horecazaak een fles champagne over een geluidsinstallatie spoot.

Linie
Op de Reigerstraat moesten agenten een linie vormen nadat een grote groep vervelende stappers daar uit een horecazaak was gezet.

"Mensen die zich niet kunnen gedragen, politie bedreigen en bijten... Mensen die het veilig uitgaan in Breda verpesten... Samen met de horeca moeten we laten zien dat voor dit gedrag geen plaats is in Breda", benadrukt burgemeester Paul Depla op Twitter.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!