Video

Grote brand in Roosendaal onder controle, nablussen duurde uren

31 juli 2022 om 09:12 • Aangepast 1 augustus 2022 om 14:04
nl
De grote brand die zondagmorgen uitbrak in een huis aan de Industriestraat in Roosendaal is onder controle. De brandweer had enkele uren nodig voor het nablussen. Het vuur brak tegen kwart voor negen door nog onbekende oorzaak uit en legde drie sloopwoningen in de as. Een vierde huis liep schade op. Er raakte niemand gewond, de huizen werden zo goed als zeker niet bewoond.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Al snel werd gemeld dat het om een grote brand ging. Door de forse rookontwikkeling werd geadviseerd ramen en deuren dicht te doen en de ventilatie uit te schakelen.

Het vuur verspreidde zich snel via het dak over drie aangrenzende woningen. Een vierde werd enigszins beschadigd. Tussen het huizenblok en andere omliggende woningen zit enige ruimte, wat volgens de woordvoerder gunstig is: "Dat maakt overslag moeilijker."

Er waren geen aanwijzingen dat er personen aanwezig waren toen de brand ontstond. "Maar we gaan er zo voorzichtig mogelijk mee om," zo meldde een woordvoerder van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant toen de bluswerkzaamheden in volle gang waren.

De brandweerlieden moesten volgens haar ook de eigen veiligheid in de gaten houden, aangezien de sloopwoningen sneller op instorten staan dan gewone huizen. Er werd onder meer een hoogwerker ingezet.

Beelden van de bluswerkzaamheden in Roosendaal:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!