Omstanders filmen man die vecht met dief maar schieten hem niet te hulp - Omroep Brabant

Omstanders filmen man die vecht met dief maar schieten hem niet te hulp

vrijdag om 16:49 • Aangepast zaterdag om 15:51
nl
Een man die donderdag in Helmond achter een dief aanrende om hem tegen te houden, kon donderdag niet rekenen op hulp van omstanders. Terwijl meerdere mensen de worsteling wel zagen gebeuren, besloten ze namelijk om deze te filmen in plaats van in te grijpen. "Opvallend", omschrijft de politie het. Uiteindelijk is een 43-jarige man uit Helmond aangehouden voor de straatroof.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

Een ouder echtpaar dat donderdag bij het Groenewoud in Helmond liep, werd door de 43-jarige Helmonder plotseling beroofd van een handtas. Iemand die dit zag gebeuren, schoot te hulp en rende achter de dief aan. Een stukje verderop, in de Molenstraat, wist de getuige de man vast te pakken. De dief wist zich na een worsteling weer los te trekken en rende weer weg.

"Omstanders verleenden geen hulp aan de getuige."

Meerdere mensen zagen de worsteling gebeuren, maar deden niks om te helpen. "Opvallend was dat omstanders wel de tijd namen om deze worsteling te filmen met hun smartphone, maar geen hulp verleende aan de getuige toen hij met de verdachte aan het worstelen was", laat de politie weten.

Na een oproep van de politie hebben meerdere getuigen zich gemeld. Of het hier gaat om de omstanders die stonden te filmen, is niet duidelijk.

De politie heeft kunnen achterhalen wie de verdachte is. Hij zit nog vast voor verder onderzoek. "Samen maken we onze stad veiliger", schrijft de politie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone