112-nieuws: man rijdt het kanaal in • auto vliegt spontaan in brand - Omroep Brabant
Liveblog

112-nieuws: man rijdt het kanaal in • auto vliegt spontaan in brand

zaterdag om 19:28 • Aangepast gisteren om 12:32
nl
In dit liveblog hielden we je zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door
Redactie

Liveblog

19.24

Auto vliegt zomaar in brand

Het was goed schrikken voor een automobilist aan de Polderweg in Oosteind. Tijdens het rijden merkte de man dat er rook onder de motorkap vandaan kwam. Hij zette de auto stil op de carpoolplaats. Toen hij de motorkap opende, waren er al vlammen te zien. Hij deed snel de kap weer dicht en belde de brandweer. Maar die kon niet meer voorkomen dat het vuur zich verspreidde en de auto bijna helemaal in de as legde.

De bestuurder is ongedeerd gebleven.

18.58

Botsing tussen twee auto's in Hank

Twee auto's zijn op elkaar gebotst op de Buitenkade in Hank. Eén auto belandde door de klap, bijna in de sloot. De mensen in de auto konden er zelf uit klimmen. Omdat de auto bijna de sloot in reed, moest die door de brandweer en de politie terug de kant op worden getrokken.

Er is één persoon meegenomen naar het ziekenhuis. Het is niet bekend hoe ernstig de verwondingen zijn.

Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision
Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision
18.52

Man rijdt met scooter het kanaal is en wordt door omstanders gered

Een man is zaterdagavond met scooter en al het kanaal ingereden in Eindhoven. Hij kon daarna niet meer zelf op de kant komen, en werd door omstanders gered. Zij hielden de man aan zijn armen omhoog, tot de hulpdiensten bij de kade aankwamen.

Zowel de man als zijn scooter konden daarna uit het water worden gehaald. De man is met een ambulance meegenomen naar het ziekenhuis.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
17.37

Steekpartij bij daklozenopvang in Breda

Bij een daklozenopvang aan de Riethil in Breda is iemand neergestoken. Dat meldt de politie. Eén persoon is gewond geraakt bij de steekpartij. Een verdachte is weggereden, er wordt naar hem gezocht.

LEES OOK: Steekpartij bij daklozenopvang in Breda

Wachten op privacy instellingen...
17.13

Kindje (1) krijgt kokend water over zich heen

Een kindje van een jaar is zaterdagochtend gewond geraakt nadat het kokend water over zich heen heeft gekregen. Dat meldt de politie Eindhoven op Instagram. Het ongeval gebeurde rond elf uur in een woning aan de Floralaan West in Eindhoven.

Een traumahelikopter landde bij de fontein op het Floraplein. Het slachtoffertje is met de traumahelikopter naar Nijmegen gebracht. De politie heeft de ouders naar het ziekenhuis gebracht, zo schrijft de politie.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
16.39

Brommerrijder gewond na botsing met jeep

Een brommerrijder is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een botsing met een jeep op de Hoog Beugt in Heeswijk-Dinther. Dat meldt Dtv Nieuws. De man reed op het fietspad en werd over het hoofd gezien door de automobilist die vanuit een zijweg kwam.

Het ongeval gebeurde rond 16.00 uur. Politie en een ambulance kwamen ter plaatse. De bestuurder van de brommer is gecontroleerd in de ambulance en daarna naar het ziekenhuis gebracht. Wat zijn verwondingen zijn is niet duidelijk.

Foto: Rochelle Moes - Dtv Nieuws
Foto: Rochelle Moes - Dtv Nieuws
15.30

Telefoons buitgemaakt

De politie in Breda is op zoek naar de eigenaren van een stel verschillende telefoons. Op Facebook heeft de politie foto's van de toestellen geplaatst.

De telefoons zijn vanochtend in het centrum aangetroffen na een onderzoek naar zakkenrollers en zijn dus waarschijnlijk gestolen. Mogelijk zijn de telefoons afgelopen nacht buitgemaakt.

14.45

Ongeval met vier auto's op de A4 bij Bergen op Zoom

Op de A4 voor Bergen op Zoom-Zuid in de rijrichting van Antwerpen naar Rotterdam is een ongeluk gebeurd tussen vier personenauto's. De rechterrijstrook is daarom afgesloten. Rijkswaterstaat voorspelt een vertraging van een uur. Het is niet duidelijk wat er precies is gebeurd en of er sprake is van gewonden.

Wachten op privacy instellingen...
14.30

Wielrenner gewond in Overloon

Een wielrenner is zaterdagmiddag gewond geraakt in Overloon na een botsing met een bestelbusje op de Vierlingsbeekseweg. De wielrenner reed over het fietspad toen er een bestelbus uit de Kuluutweg kwam. De wielrenner is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
13.21

Vijf auto's botsen op A27

Op de A27 van Breda richting Gorinchem zijn bij knooppunt Gorinchem zaterdagmiddag vijf auto's op elkaar gebotst. Dit gebeurde rond een uur. Vanwege het ongeluk is de rechterrijstrook voor industriegebied Avelingen afgesloten. Dit leidt tot een lange file, die begint bij Hank. Drie auto's moeten geborgen worden. De ANWB waarschuwde rond halftwee 's middags voor een uur en een kwartier vertraging.

12.33

Gewonden bij botsing in Oisterwijk

Meerdere mensen zijn zaterdagmiddag gewond geraakt bij een botsing op de Gemullenhoekenweg in Oisterwijk. Daar botsten een busje en een auto in een flauwe bocht frontaal op elkaar. In het busje zaten zes mensen en in de auto drie. Meerdere politieauto's, drie ambulances en de boa's van de gemeente Oisterwijk kwamen met spoed naar de plaats van het ongeluk. De gewonden zijn behandeld, twee zijn naar een ziekenhuis gebracht.

LEES OOK: Meerdere gewonden bij frontale aanrijding in Oisterwijk

Wachten op privacy instellingen...
De auto's botsten frontaal op elkaar (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
De auto's botsten frontaal op elkaar (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
Meerdere hulpverleners werden na de frontale botsing in Oisterwijk opgeroepen (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
Meerdere hulpverleners werden na de frontale botsing in Oisterwijk opgeroepen (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
12.07

Auto op A16 in vlammen op

Een auto is zaterdagochtend in vlammen opgegaan op de A16. Dit gebeurde tussen Rijsbergen en knooppunt Princeville. De eigenaren van de auto slaagden erin hun caravan op tijd af te koppelen, zodat die onbeschadigd bleef. Bij de autobrand raakte niemand gewond.

Wachten op privacy instellingen...
Van de auto bleef na de brand op de A16 weinig over (foto: Tom van der Put/SQ Vision).
Van de auto bleef na de brand op de A16 weinig over (foto: Tom van der Put/SQ Vision).
11.53

Scooterrijder beschadigt auto en gaat ervandoor

Een scooterrijder ging er vrijdagnacht vandoor nadat deze schade had veroorzaakt bij een auto die was geparkeerd aan de Willibrordusstraat in Vught. Mensen die dit zagen, waarschuwden de politie. Die kon de verdachte op basis van hun beschrijvingen en sporenonderzoek achterhalen.

11.41

Kapotte vrachtauto op A27

Twee rijstroken van de A27 van Breda richting Utrecht werden zaterdagochtend afgesloten bij Noordeloos. Daar stond een kapotte vrachtauto. Dit leidde rond halftwaalf tot dertien kilometer file, goed voor bijna drie kwartier vertraging. Het verkeer kreeg het advies de rechter parallelrijbaan te gebruiken. Rond halfeen 's middags waren de problemen verleden tijd.

Wachten op privacy instellingen...
11.09

Bestuurder bestelbus gestopt na achtervolging

De bestuurder van een bestelauto is zaterdagochtend aangehouden na een achtervolging langs het kanaal in Oirschot. Agenten gingen achter de man aan omdat ze het vermoeden hadden dat hij onder invloed reed. De bestuurder negeerde een stopteken en reed volgens een wijkagent 'als een malle' via het Dijkpad richting Best. 'Daar reed hij zich klem en konden we hem aanhouden." In de bestelauto werd een gestolen fiets gevonden. De agenten vermoeden dat de fiets eerder op de avond in Oirschot is gestolen. "Dit wordt een dik proces-verbaal: vanwege het rijden onder invloed van cocaïne, diefstal en of heling van de fiets, het rijden over een fietspad, het negeren van een stopteken en omdat hij zich niet kon legitimeren."

Wachten op privacy instellingen...
07.12

Tientallen bekeuringen tijdens bromfietscontrole Roosendaal

Tijdens een bromfietscontrole op verschillende plekken in Roosendaal zijn donderdag veertig bekeuringen uitgedeeld. Dat maakte de politie vrijdag bekend. De bekeuringen werden gegeven vanwege onder meer het overschrijden van de maximumsnelheid, het niet dragen van een helm en het rijden zonder rijbewijs.

Wachten op privacy instellingen...
06.50

Getuigen van ongeluk in Waalwijk gezocht

De politie zoekt getuigen van een ongeluk dat vrijdagmiddag rond zes uur gebeurde op het Halve Zolenpad in Waalwijk. Hierbij waren twee fietsers betrokken. Om precies te zijn het fietspad tegenover café De Burgemeester, maakte de politie vrijdagavond bekend.

00.47

Scooterrijder gewond bij aanrijding

Een scooterrijder is vrijdag rond middernacht gewond geraakt nadat die op de kruising van de Nieuwe Kadijk met de Edisonstraat in Breda in botsing kwam met een auto. Dit gebeurde op de oversteekplaats. Wie geen voorrang verleende of door het rode verkeerslicht reed, wordt onderzocht. De scooterrijder is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de auto kwam met de schrik vrij.

Wachten op privacy instellingen...
De scooterrijder is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
De scooterrijder is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
00.43

Automobiliste rijdt tegen geparkeerde auto

Een automobiliste is vrijdagavond tegen een geparkeerde auto gereden aan de Arendstraat in Boekel. De vrouw moest blazen en daaruit bleek dat ze teveel gedronken had. Ze is nagekeken door ambulancepersoneel en is daarna voor controle naar een ziekenhuis gebracht.

Hoe het ongeluk in Boekel kon gebeuren, wordt onderzocht (foto: Kevin Kanters/SQ Vision).
Hoe het ongeluk in Boekel kon gebeuren, wordt onderzocht (foto: Kevin Kanters/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone