Ibrahim Sangaré nog niet klaar bij PSV: 'Frustraties omzetten in succes' - Omroep Brabant

Ibrahim Sangaré nog niet klaar bij PSV: 'Frustraties omzetten in succes'

8 augustus om 17:54 • Aangepast 10 augustus om 09:51
nl
Het was een geweldige zet van PSV, het verlengen van het contract van Ibrahim Sangaré. De middenvelder blijft nog minimaal een jaar bij de Eindhovenaren. De Ivoriaan wil grote doelen bereiken met de club en kijkt vooral uit naar een verdere samenwerking met Ruud van Nistelrooij.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door
Yannick Wezenbeek

Ibrahim Sangaré blijft (op papier) verbonden tot 2027 bij PSV. Een knappe actie van de Eindhovenaren aangezien de middenvelder ook sprak met clubs uit de Premier League. Hij wees die clubs af want de Ivoriaan wil spelen om de prijzen bij PSV.

“We zijn nog steeds gefrustreerd over het mislopen van het kampioenschap afgelopen jaar” vertelt Sangaré. “Dit jaar wil ik die frustratie omzetten succes. Ik wil heel graag kampioen worden. De motivatie is groter dan ooit.”

"Het is mooi om onder een legende als Ruud van Nistelrooij te spelen"

Volgens de speler is de relatie tussen hem en de trainer uitstekend, zoals die ook was met Roger Schmidt. Maar het werken onder Van Nistelrooij is toch bijzonder. “Het is mooi om onder een legende als Ruud van Nistelrooij te spelen. Ik heb hier nog veel te leren, ook van hem als trainer.”

De trainer zelf was natuurlijk gelukkig met de contractverlenging. “We hebben hier hard voor gewerkt. Ik ben hier uiterst gelukkig mee. Hij is in verdedigend opzicht al een goede speler en voetballend wordt hij steeds beter. Dat zag je vorige week tegen AS Monaco.”

"Ik wil rust in mijn hoofd en concentreren op de belangrijke wedstrijden die komen"

Morgen wacht de return tegen de Monegasken. Na de 1-1 vorige week kan het nog alle kanten op. Voor Sangaré speelde die wedstrijden ook mee in het verlengen van zijn contract. “Ik wil rust in mijn hoofd en concentreren op de belangrijke wedstrijden die komen. Ik heb zelf ook niet gesproken met andere clubs, dat heeft alleen mijn zaakwaarnemer gedaan.”

De vraag blijft nu of ook Cody Gakpo langer blijft bij PSV. “Ik hoop het”, zegt de Ivoriaan. “Ik heb veel waardering voor Cody. Het zou geweldig zijn als hij blijft.”

De trainer blijft het vertrouwen houden in een langer verblijf van de aanvaller. “Laten we hopen dat goed voorbeeld doet volgen. Ik ga er nog steeds vanuit dat Cody bij ons blijft.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone