PSV - AS Monaco is een wedstrijd van groot belang: 'Het is een finale' - Omroep Brabant

PSV - AS Monaco is een wedstrijd van groot belang: 'Het is een finale'

9 augustus om 11:50 • Aangepast 10 augustus om 10:31
nl
Het is voor PSV te hopen dat de wedstrijd tegen AS Monaco nog niet de wedstrijd van het jaar is. Maar dat doet niet af van het belang van de return tegen de Monegasken. Er staat vroeg in het seizoen al veel op het spel voor de Eindhovenaren.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door
Yannick Wezenbeek

Wie alleen al het verschil in prijzengeld bekijkt tussen de Europa League en de Champions League snapt het belang van een wedstrijd in de derde voorronde van de Champions League. De totale prijzenpot in het miljoenenbal is ruim twee miljard. In de Europa League is dit ‘maar’ 465 miljoen.

Om het voor PSV concreter te maken is het verschil tussen plaatsing voor de Champions League (ruim 15 miljoen) of Europa League (ruim drie miljoen) aanzienlijk.

Daarnaast is het natuurlijk algemeen bekend dat spelers die gespeeld hebben in de Champions League meer opleveren dan de Europa League. Tel daarbij op dat clubs ook aantrekkelijker zijn als ze in het miljoenenbal actief zijn.

"De wedstrijd zal op details beslist gaan worden."

Na de wedstrijd tegen FC Emmen gaf Cody Gakpo bij ESPN nog aan dat het ‘aannemelijker’ is dat hij blijft wanneer PSV zich kwalificeert voor de Champions League.

Ruud van Nistelrooij merkt aan zijn ploeg dat de wedstrijd leeft. “Iedereen is gebrand om deze wedstrijd goed af te sluiten. We nemen de ervaringen van vorige week mee. De analyse is gemaakt. De wedstrijd zal op details beslist gaan worden.”

"Dat verval verwacht ik nu niet."

Toch zijn er nog wel wat vraagtekens bij PSV. Niet zo zeer omtrent de selectie, de Eindhovenaren werken met een nagenoeg fitte selectie toe naar de wedstrijd, maar om de tactiek van de tegenstander. “Ze hebben verschillende speelstijlen waar we ons op voorbereiden. Ze kunnen counteren maar ook spelen met hoge druk. Ik heb wel een vermoeden hoe ze gaan spelen, daar bereiden we ons op voor.”

Eén voordeel is wel dat PSV nu niet een zware wedstrijd in de benen heeft. Vorige week speelde het de Johan Cruijff Schaal terwijl AS Monaco nog een weekend vrij was. Dat was terug te zien in het slot van de wedstrijd.

“Dat verval verwacht ik nu niet”, zei Van Nistelrooij. “Niemand heeft nu een voordeel op dat vlak. Het wordt een echte finale.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone