PSV houdt na thriller tegen AS Monaco uitzicht op de Champions League

9 augustus 2022 om 23:04 • Aangepast 10 augustus 2022 om 19:24
PSV is nog altijd in de race om de groepsfase van de Champions League te halen. Na een ware thriller, inclusief verlenging, tegen AS Monaco wonnen de Eindhovenaren met 3-2. De ploeg van Ruud van Nistelrooij is nu nog één ronde verwijderd van het miljoenenbal.

Weinig supporters zullen nog nagels over hebben gehad dinsdagavond. Op voorhand stond er al veel spanning op deze wedstrijd en die werd gedurende de 120 minuten durende ontmoeting niet minder. Een verlenging was nodig om te bepalen wie zich ging kwalificeren voor de play-offs van de Champions League.

In 2018 werd er voor het laatst Champions League-voetbal gespeeld in Eindhoven. De club hunkert al jaren naar deelname aan het miljoenenbal. Dat was te merken in het Philips Stadion. Er hing een ongekend goede sfeer.

1-0
Dat er spanning op deze wedstrijd stond, was terug te zien op het veld. PSV speelde slordig en kon de bal amper in de ploeg houden. AS Monaco daarentegen, was fit en hield de druk er vol op. Toch waren het de Eindhovenaren die op voorsprong kwamen. Joey Veerman schoot beheerst vanaf de rand van het zestienmetergebied de bal in het doel.

1-1
Het gaf PSV vertrouwen, maar het spel bleef belabberd. Het was dan ook wachten op een doelpunt van AS Monaco. De paal hielp de thuisploeg nog een handje, maar niet veel later was het toch gelijk via Guillermo Maripan.

1-2
Niet veel later werd het zelfs nog erger voor de club uit Eindhoven. Wissam Ben Yedder was het eindstation van een snelle counter. Hij zette de Monegasken op een 1-2 voorsprong.

2-2
Niemand gaf nog een stuiver voor PSV op dat moment. Het creëerde geen kansen en de kist leek al dichtgeschroefd. Tot één minuut voor tijd een vrije trap op het hoofd van Luuk de Jong belandde. Hij kopte voor op Erick Gutiérrez die op zijn beurt de bal in het doel kopte: 2-2 en dus verlengen.

In die verlenging nam AS Monaco gelijk weer het initiatief en ontsnapte PSV andermaal. Breel Embolo kopte binnen vijf minuten op de lat.

3-2
Het werd 30 minuten overleven. Maar toen niemand nog rekende op een treffer van PSV viel die wel. Jordan Teze gaf een fantastische voorzet vanaf de rechterkant en op het moment dat een bal richting het hoofd van Luuk de Jong gaat, dan weet iedereen dat het raak is. De spits kopte inderdaad als een echte specialist raak en bracht hiermee de thuisclub weer aan de leiding.

Het stadion ontplofte. Nog tien minuten was PSV verwijderd van de play-offs tegen Rangers FC uit het Schotse Glasgow. De Eindhovenaren bleven overeind waardoor de ploeg van Ruud van Nistelrooij nog één ronde is verwijderd van het miljoenenbal. En dat had niemand na 70 minuten voetbal nog gedacht.