Agenten helpen peuter van haar politieangst af: 'Nu kan ze weer slapen' - Omroep Brabant

Agenten helpen peuter van haar politieangst af: 'Nu kan ze weer slapen'

11 augustus om 14:01 • Aangepast 12 augustus om 09:11
nl
"Als je niet luistert, dan komt de politie je halen." Het is een trucje dat nog weleens wil helpen bij jonge kinderen. Maar wat nou als het betreffende kind vervolgens doodsbang wordt voor oom agent? Het overkwam een peuter uit Breda. Dus schoten geruststellende agenten te hulp.
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door
Sven de Laet

"We kregen een bijzonder verzoek van een vader", schrijft de politie Markdal-Breda op Instagram. "Zijn 3-jarige dochter vond de politie eng. Toen het kind iets deed wat niet mocht, had haar moeder namelijk het geluid van pol­itiesirenes afgespeeld. De vraag was of wij konden hel­pen om er een positi­eve draai aan te gev­en. Uiteraard wilden wij graag helpen!"

"Nergens deinsde deze dappere peuter voor terug."

En dus schoot het team te hulp. Het meisje mocht even op de politiemotor zitten, kreeg een kogelwerend vest aan en mocht zelfs even die enge zwaailichten en sirenes aanzetten. "Nergens deinsde deze dappere peuter voor terug."

Als kers op de taart wachtte er ook nog een presentje: "Een echte politieknuffelbeer. Daarmee zal ze vanavond hopelijk weer lekker slapen."

"Leer kinderen juist om naar ons toe te komen."

Wel heeft de politie nog een oproep aan andere ouders. "We horen vaker dat mensen tegen hun kinderen zeggen dat de politie ze meeneemt als ze stout zijn. Doe dat niet. Op een jong kind maakt dit grotere indruk dan ouders beseffen. Leer ze juist om naar ons toe te komen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone