Video

Voormalige voetbalkantine in Tilburg gaat in vlammen op

13 augustus 2022 om 06:37 • Aangepast 15 augustus 2022 om 10:09
nl
Een voetbalkantine van de voormalige voetbalvereniging NOAD is zaterdagochtend in vlammen opgegaan. De brand brak rond vijf uur uit in het pand aan de Melis Stokestraat in Tilburg. De omgeving is afgezet.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

De brandweer werd rond vijf uur gealarmeerd vanwege een uitslaande brand. Vanwege de grote droogte, bebossing rondom de kantine en het feit dat er een woonwijk naast ligt, heeft de brandweer het zekere voor het onzekere genomen en meteen hoog veel mensen en materieel ingezet.

Met drie tankautospuiten probeerde de brandweer ervoor te zorgen dat de brand zich niet verder kon verspreiden. Er was ook een speciaal voertuig opgeroepen dat water uit een nabijgelegen kanaal kon halen.

Niet opnieuw oplaaien
Rond zes uur was de brand onder controle. "De vlammen zijn eraf", meldt de Veiligheidsregio. Er moet wel nog een tijdje worden nageblust, om er zeker van te zijn dat de brand niet opnieuw oplaait. Hoe de brand kon ontstaan, is nog niet duidelijk.

In de omgeving liggen as- en roetdeeltjes. Volgens de Veiligheidsregio zijn deze niet gevaarlijk. "Verwijderen kan met een sopje", is het advies.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!