Michael van Gerwen pakt titel in Australië na comeback in finale - Omroep Brabant

Michael van Gerwen pakt titel in Australië na comeback in finale

13 augustus om 15:49 • Aangepast 15 augustus om 10:17
nl
Michael van Gerwen heeft in Australië de Queensland Darts Masters gewonnen, een toernooi uit de World Series. De drievoudig wereldkampioen versloeg Gerwyn Price uit Wales, de nummer 1 van de wereld, na een knappe inhaalrace. Van Gerwen kwam in de finale met 4-1 achter te staan, maar trok de partij alsnog met 8-5 naar zich toe.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

De 33-jarige darter had in de halve finale de Engelsman Joe Cullen met 7-5 geklopt. Van Gerwen gooide toen al zijn dubbels raak.

In de finale tegen Price, de wereldkampioen van 2021 die in de halve finale de Australiër Gordon Mathers met 7-1 overklaste, had de Nederlander aanvankelijk heel wat meer moeite om de dubbels te raken. Bij een achterstand van 4-2 gooide 'Mighty Mike' een score van 140 uit. Het bleek de ommekeer in de partij.

Enkele weken geleden bereikte Van Gerwen de finale van de US Masters in New York, ook onderdeel van de World Series of Darts. Hij moest het toen in Madison Square Garden echter afleggen tegen de Engelsman Michael Smith (4-8). Eind vorige maand won Van Gerwen voor de derde keer het World Matchplay. Ook toen versloeg hij Price in de finale, met 18-14.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone