PSV boekt eenvoudige competitiezege in aanloop naar duel met Rangers FC

13 augustus 2022 om 20:48 • Aangepast 15 augustus 2022 om 10:23
PSV heeft zaterdagavond eenvoudig gewonnen van Go Ahead Eagles. Mede door een rode kaart in de eerste helft voor de tegenstander, was de Eindhovense club al snel klaar in Deventer. Hierdoor kon de blik al vroeg op het belangrijke tweeluik met Rangers FC. PSV won uiteindelijk met 2-5.

Go Ahead Eagles-uit is een traditioneel lastige uitwedstrijd voor PSV. En dat was deze avond niet anders. Hoewel de Eindhovenaren na drie minuten al op 0-1 stonden, was het net zo snel ook alweer gelijk. Het leek een lastige avond te gaan worden in De Adelaarshorst.

Maar een doodschop van Mats Deijl hielp PSV sportief gezien in het zadel. De rechtsback van Go Ahead Eagles maakte een smerige overtreding op Richard Ledezma. Scheidsrechter Danny Makkelie twijfelde niet: hij gaf een rode kaart. Voor de aanvallende middenvelder van PSV zat de wedstrijd er wel op. Het is afwachten hoe erg het kwetsuur is.

Focus op Rangers
Na de rode kaart gaf PSV gas en kwam het nog voor rust op een comfortabele voorsprong. Luuk de Jong, de maker van de 1-0, miste nog twee keer van dichtbij maar een derde poging van Xavi Simons ging wel langs de doelman. Enkele seconden voor rust was het Armando Obispo met de 3-1 voor PSV. Hij scoorde met het hoofd uit een voorzet van Xavi Simons. Het tekende de kracht van de bezoekers in de lucht.

Net als een week eerder kon PSV-trainer Ruud van NIstelrooij al vroeg in de wedstrijd spelers sparen Hij wisselde in de rust De Jong en Cody Gakpo. Zij konden zich gaan focussen op het tweeluik met Rangers FC. De twee wedstrijden zijn bepalend welke van de twee ploegen wel of niet de Champions League bereikt.

De tweede helft werd gespeeld op wandeltempo. PSV vond het prima en de thuisploeg wilde vooral de schade beperken.

Xavi Simons
Uitblinker aan de zijde van PSV was net als vorige week Simons. De middenvelder scoorde een kwartier voor tijd de 4-1. Het was zijn tweede treffer van de avond nadat hij ook al de assist gaf bij de 3-1. De middenvelder klopt al vroeg op de deur bij PSV en solliciteert naar een basisplaats in de grotere wedstrijden.

Oliver Edvardson redde de eer voor Go Ahead Eagles door de 4-2 te scoren. Maar het was PSV met het slotakkoord. Joey Veerman, op schot deze weken. bepaalde de eindstand met een bekeken schot op 5-2.