Bezoekers genieten in de hitte van Park Hilaria: 'Veel water drinken' - Omroep Brabant
Video

Bezoekers genieten in de hitte van Park Hilaria: 'Veel water drinken'

14 augustus om 18:07 • Aangepast 15 augustus om 10:40
nl
Wachten op privacy instellingen...
Ondanks de hitte zochten honderdduizenden mensen de afgelopen dagen niet het strand op voor verkoeling, maar Park Hilaria, de jaarlijkse kermis in Eindhoven. Tien dagen lang is de John F Kennedylaan volgepropt met attracties en suikerspinkramen. Zondag is het de laatste dag. "Ondanks de hitte, willen we toch even de sfeer proeven."
Profielfoto van Floortje van Gameren
Geschreven door
Floortje van Gameren

Bezoekers die ondanks de hoge temperatuur naar de kermis komen, kunnen op het terrein verschillende watertappunten vinden. Verder bieden de bomen verkoeling. De mensen die er midden op de dag zijn, lijken zelf weinig last te hebben van de hitte. "Gewoon ijs eten en veel water drinken," zegt een jongen. "Ook op het strand is het warm, dus of je nu hier of daar bent, maakt niet veel uit," lacht een oudere vrouw.

De EHBO'ers houden iedereen in deze hitte goed in de gaten. "We adviseren mensen om extra te drinken en vooral de schaduw op te zoeken," zegt Jolanda Janssen van de EHBO-post. De post heeft een prominente plek midden op het terrein. Ondanks de hitte heeft Janssen nog geen gekke dingen voorbij zien komen de afgelopen dagen. "We lopen ook voortdurend rondjes. Zo houden we toch een oogje in het zeil."

Ruim 450 duizend bezoekers
Dit is de eerste keer na twee jaar dat Park Hilaria weer zonder maatregelen mag plaatsvinden. "We zaten vorige keer rond de vierhonderdduizend bezoekers vanwege de tijdsloten", laat Mariola Scheepstra van de organisatie weten. Volgens haar heeft het park dit jaar iets meer bezoekers mogen ontvangen, namelijk 450 duizend. "Mensen blijven natuurlijk ook weg vanwege de hitte."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.