Voor PSV staat veel op het spel tegen Rangers FC - Omroep Brabant

Voor PSV staat veel op het spel tegen Rangers FC

16 augustus om 08:00 • Aangepast 6 september om 13:23
nl
De belangen zijn groot voor PSV in het tweeluik met Rangers FC. Behalve dat de ploeg natuurlijk heel graag wil voetballen in de Champions League, staan er ook vele miljoenen op het spel. En daarbij is het vooral opletten voor rechtsachter James Tavernier.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door
Yannick Wezenbeek

Door de overwinning op AS Monaco kan PSV al vijf miljoen euro bijschrijven. Dat kan nog veel meer worden als Rangers FC uitgeschakeld wordt.

  • Clubs die zich plaatsen voor de groepsfase van de Champions League krijgen zonder een minuut te spelen al 15,64 miljoen.
  • Ook krijgen ze extra miljoenen via tv-gelden, recettes en een bonus vanuit de voetbalbond UEFA. Het bedrag kan zo oplopen tot wel 35 miljoen.
  • Daarnaast levert een overwinning in de groepsfase van de Champions League de club 2,8 miljoen euro op.
  • Mocht PSV net zoals in 2016 overwinteren in de Champions League dan mag het nog eens een kleine tien miljoen euro bijschrijven.

Het verschil met de Europa League, het toernooi waarin PSV uitkomt als het verliest van Rangers FC, is groot. De startpremie in het tweede Europees toernooi is ‘maar’ 3,6 miljoen en een overwinning levert de club daar 630.000 euro op.

In 2016 verloor PSV na strafschoppen van Atletico Madrid (Foto: ANP)
In 2016 verloor PSV na strafschoppen van Atletico Madrid (Foto: ANP)

Voordat het zover is, moet dus eerst Rangers FC verslagen worden. De Schotten plaatsten zich vorig seizoen knap voor de finale van de Europa League. Daarin was het Duitse Eintracht Frankfurt te sterk.

Rangers overleefde de vorige voorronde van de Champions League ten koste van het Belgische Union Sint Gillis. Wat daarbij opviel is dat de Schotten het vooral moeten hebben van de wedstrijd voor het eigen publiek.

Rangers verloor in België met 2-0. Maar in een sfeervol Ibrox Stadium won Rangers met 3-0.

Tavernier
Een man om in de gaten te houden bij Rangers FC is James Tavernier. De rechtsback eindigde afgelopen voetbalseizoen zowel met goals als assists in de dubbele cijfers. De grote vraag zal dan ook zijn hoe PSV hem gaat verdedigen. Daarentegen zal er voor Cody Gakpo juist meer ruimte komen aan de linkerkant, omdat Tavernier vaak op de helft van de tegenstander is te vinden.

Dinsdagavond staat de eerste wedstrijd in Schotland op het programma. PSV zal vooral die wedstrijd moeten overleven en de eventuele schade moeten beperken.

Volgende week woensdag valt de beslissing in Eindhoven. PSV zich kan na de wedstrijd van dinsdagavond perfect voorbereiden op de return. In de competitie heeft de ploeg namelijk een weekend vrij gekregen.

James Tavernier viert een goal tegen Union Sint GIllis (Foto: ANP)
James Tavernier viert een goal tegen Union Sint GIllis (Foto: ANP)

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone