'PSV krijgt hele kluif aan de supporters van Rangers', weet Arthur Numan - Omroep Brabant

'PSV krijgt hele kluif aan de supporters van Rangers', weet Arthur Numan

16 augustus om 13:07 • Aangepast 6 september om 13:29
nl
Al een week gaat het over de heksenketel die PSV staat te wachten in de uitwedstrijd tegen Rangers FC. Arthur Numan weet als geen ander wat voor gekkenhuis het kan zijn in Schotland. De voormalig linksback van Rangers én van PSV vertelt over zijn ervaringen op Ibrox. Hij raakt haast niet uitgepraat als je hem vraagt naar de sfeer in het stadion van de Schotten.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door
Yannick Wezenbeek

Wanneer de oud-voetballer praat over Rangers FC voel je zijn hart sneller kloppen. “Als je het over sfeer en entourage hebt, zit je in Schotland goed. Zodra je uit die tunnel komt krijg je gelijk kippenvel. Er komt dan een orkaan van geluid op je af. Dat was echt genieten.”

"We wisten allemaal niet wat ons overkwam bij thuiswedstrijden"

PSV werd al vanuit meerdere kanten gewaarschuwd voor de sfeer en daar doet Numan nog een schepje bovenop.

“Het is gewoon niet normaal wat je daar gaat meemaken. Ik verwacht ook dat de PSV-supporters versteld zullen gaan staan. We zaten in mijn tijd daar met best veel Nederlandse voetballers. We wisten allemaal niet wat ons overkwam bij thuiswedstrijden. Nederland is qua sfeer een poppenkast als je het vergelijkt met Ibrox.”

Vooral bij Europese wedstrijden en de Old Firm (wedstrijden tegen rivaal Celtic) is de sfeer nog beter dan normaal volgens de oud-PSV’er. “Ruud van Nistelrooij speelde er met Manchester United, dan denk je dat je toch wel wat gewend bent.”

"PSV heeft het voordeel dat ze niet de tweede wedstrijd op Ibrox spelen"

Numan haalt ook het tweeluik in de vorige ronde aan. “Rangers verliest dan met 2-0 in België tegen Union Sint Gillis, maar een week later op Ibrox wordt die achterstand zo ongedaan gemaakt. Dat komt puur door de sfeer. Spelers krijgen vleugels.”

Gevraagd om een voorspelling komt de oud-speler van beide ploegen met een heel lang verhaal, maar zonder een uitslag. “Haha! Ik probeer inderdaad de voorspelling te vermijden. Het gaan twee mooie wedstrijden worden. PSV heeft het voordeel dat ze niet de tweede wedstrijd op Ibrox spelen. Dat scheelt een hoop.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone