112-nieuws: enorme opslag helium gevonden • motorrijder aangereden - Omroep Brabant
Liveblog

112-nieuws: enorme opslag helium gevonden • motorrijder aangereden

17 augustus om 15:49 • Aangepast 6 september om 13:37
nl
In dit liveblog hielden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door
Redactie

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

21.12

Droger in brand in Breda

De brandweer is uitgerukt voor een woningbrand aan de Vuurvlinder in Breda. Het vuur ontstond in een wasdroger. Die kon door de brandweer naar buiten worden getakeld, waardoor erger werd voorkomen. Ook bij de buren werd het een en ander gecontroleerd. Omdat zij niet thuiswaren, moest daar wel een raampje voor worden ingeslagen.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
19.57

Drieduizend liter helium opgeslagen in garagebox in Bredase woonwijk

Opsporingsambtenaren van de gemeente Breda hebben woensdag 3000 liter helium gevonden in een garagebox aan de Loenhoutstraat. 125 liter is de maximaal toegestane hoeveelheid. De gemeente spreekt van een ‘enorme vondst’ van op elkaar gestapelde gasflessen.

“En dan gelden er ook nog strenge regels. Zo moeten de flessen verankerd zijn en de ruimte worden geventileerd. Dit was allemaal niet het geval in de betreffende garagebox”, laat de gemeente Breda weten.

De eigenaar van de garagebox, zei tegen de boa’s dat hij ook nog een tweede garagebox verhuurt aan de Teteringsedijk waarin lachgas opgeslagen lag. De boa’s vonden in deze box nog eens 150 liter onveilig opgeslagen lachgas. Ook hiervoor geldt het maximum van 125 liter en gelden dezelfde strenge veiligheidsregels.

18.37

Drie auto's gebotst in Breda

Op de Backer en Ruebweg in Breda zijn rond half zes drie auto's op elkaar gebotst. Twee daarvan raakten zo zwaar beschadigd, dat ze moesten worden weggetakeld. Er hoefde uiteindelijk niemand mee naar het ziekenhuis. Door het ongeluk was een van de rijbanen afgezet. Daardoor ontstond er een lange file.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
17.28

Auto wijkt uit voor konijn en knalt op boom

Een auto is op de Rooijseweg in Mariahout tegen een boom geknald, nadat de bestuurder uit probeerde te wijken voor een konijn. Dat lukte, maar de wagen reed dus wel tegen een boom. De twee inzittenden kwamen met de schrik vrij. Helaas raakte de auto wel zo zwaar beschadigd dat hij moest worden weggetakeld.

Foto: Harry Grijseels/SQ Vision
Foto: Harry Grijseels/SQ Vision
17.07

Oudere man gewond na botsing in ouderenwagen

Een oudere man is gewond geraakt op de Ginderdoor in Mariahout, nadat hij in zijn brommobiel werd aangereden door een auto. Hoe dat precies is gebeurd, is nog onduidelijk. De man werd door omwonenden uit zijn wagen geholpen en is daarna met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
15.42

Motorrijder aangereden door auto

Een motorrijder is gewond geraakt, nadat hij op de Deurneseweg in Oploo werd aangereden door een auto. De bestuurder zag de motor over het hoofd. De motorrijder is door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht, maar was wel aanspreekbaar. De weg was korte tijd afgesloten na het ongeluk.

Foto: SK-Media
Foto: SK-Media
Foto: SK-Media
Foto: SK-Media
14.40

Lokbus politie lokt 'vijf meldingen'

Mensen uit Noordhoek hebben de afgelopen weken vijf keer de politie gebeld in verband met een verdachte bus die in het dorp geparkeerd stond. Het gaat om een lokbus van de politie die er uitziet als een bus vol drugsafval.

De politie kreeg onder meer een melding van leden van de buurtpreventie. Ook andere inwoners van het dorp vertrouwden het niet en waarschuwden de politie.

De lokbus is een oude, vieze witte bestelbus. De laadruimte ervan staat vol blauwe vaten. Vaten die regelmatig ergens worden aangetroffen, bomvol afval van drugslabs waar synthetische drugs worden geproduceerd. Die vaten zijn door de autoruiten duidelijk te zien. De bus is bedoeld om mensen attent te maken op drugscriminaliteit.

Lokauto van de politie (Foto: Politie)
Lokauto van de politie (Foto: Politie)
11.55

Gezocht: getuigen van aanrijding in Tilburg

De politie zoekt mensen die getuigen waren van een aanrijding op de kruising van de Lage Witsiebaan en de Reitse Hoevenstraat in Tilburg. De aanrijding gebeurde dinsdag rond kwart over twee.

Een automobilist reed daar over de kruising en raakte een 61-jarige vrouw uit Sprang-Capelle. Die fietser nam in haar val ook een andere fietser mee. Dat was een 55-jarige vrouw uit Kaatsheuvel. De ene vrouw is gewond naar het ziekenhuis gebracht, de andere vrouw is alleen voor controle naar het ziekenhuis geweest.

11.45

Lichtgewonde bij kettingbotsing in Kaatsheuvel

Een vrouw is dinsdagavond gewond geraakt bij een kettingbotsing op de Midden-Brabantweg in Kaatsheuvel. De aanrijding met vier auto's vond plaats op de oprit naar de provinciale weg. Een van de auto's reed na de aanrijding door.

11.35

Twee mannen aangehouden in verduisterde auto

Op een parkeerplaats aan de A58 bij Wouw zijn dinsdagavond twee mannen aangehouden. Ze reden in een huurauto die als gestolen geregistreerd staat. Het gaat om een man (46) uit Bergen op Zoom en een 47-jarige Roosendaler. Het duo is opgepakt voor verduistering. De mannen zitten nog vast.

11.15

Bosschenaar maakt overtredingen met huurauto

Een 20-jarige Bosschenaar heeft met een huurauto verschillende overtredingen gemaakt op de A2 en in het centrum van Den Bosch. Op de A2 haalde hij al zigzaggend over drie rijstroken en de uitvoegstrook auto's in. Daarbij reed hij zo'n 171 km per uur waar 100 km is toegestaan. De man moest zijn rijbewijs na slechts acht maanden inleveren.

10.30

Dronken bestuurder raakt rijbewijs kwijt

Een automobilist is woensdagochtend aangehouden op de A50 bij Sint-Oedenrode. De 37-jarige Turkse bestuurder reed slingerend over de weg en veroorzaakte bijna een aanrijding. De politie zette de auto aan de kant van de weg. Uit de alcoholtest bleek dat hij vijf keer zoveel alcohol had gedronken als toegestaan. De bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een rijverbod.

10.10

Auto in vlammen op in Breda

In de Rietmakerstraat in Breda is dinsdag een auto door brand verwoest. De brandweer was snel bij de brand, maar kon niet voorkomen dat de auto zwaar beschadigd raakte. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
07.50

Man aangehouden die nog celstraf moet uitzitten

Agenten hebben dinsdagavond bij een surveillance in Helvoirt een man aangehouden. De arrestatie krijgt nog een staartje voor de man, meldt wijkagent Marcel de Rouw op Twitter. De man moet namelijk nog een celstraf van 76 dagen uitzitten.

05.30

Auto op zijn kop na ongeluk op A58

Een automobilist is vannacht op de A58 bij Etten-Leur met zijn wagen achterop een andere auto gebotst en vervolgens tientallen meters verder met zijn auto op zijn kop beland. De wagen die van achter werd geraakt, belandde in de vangrail. Het ongeluk gebeurde om iets voor twee uur.

Wachten op privacy instellingen...

Volgens een 112-correspondent zaten er in de achteropkomende auto meerdere mannen. Zij zouden door de politie zijn meegenomen. Waarom is niet duidelijk. De vrouw die achter het stuur zat van de auto die in de vangrail belandde, kwam met de schrik vrij. Haar wagen raakte flink beschadigd. Dat geldt ook voor de auto die op zijn kop belandde. De weg lag na het ongeluk bezaaid met brokstukken. Ook de vangrail moest worden gerepareerd.

Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
05.15

Huis uit om penetrante geur

Politie, brandweer en ambulance kwamen vannacht naar de Ooftweg in Deurne nadat bewoners daar hadden gebeld dat ze niet goed werden van een enorm penetrante geur. Een man die rond half een buiten poolshoogte nam, ging bijna van zijn stokje, zo laat een 112-correspondent weten.

Verschillende bewoners werden door medewerkers van de ambulance nagekeken omdat ze last hadden van hun luchtwegen.

Uiteindelijk bleek dat een boer in de buurt aan de slag was geweest met een verdelgingsmiddel. Omdat er vrijwel geen wind stond, was de geur blijven hangen. Specialisten van de brandweer constateerden dat er geen gevaar was voor de gezondheid van de omwonenden. Toch besloot een gezin ergens anders te gaan slapen.

Foto: Walter van Bussel / SQ Vision.
Foto: Walter van Bussel / SQ Vision.
05.00

Auto komt vast te zitten op het spoor

Een auto is gisteravond rond half elf op het spoor in Boxtel terechtgekomen en daar vast komen zitten. Dat gebeurde bij de spoorwegovergang d'Ekker tussen Tongeren en de Kapelweg. Een trein, die vanuit Oisterwijk naar Boxtel reed, reed met aangepaste snelheid vanwege werkzaamheden aan het spoor. Hierdoor is waarschijnlijk een aanrijding op het spoor voorkomen, zo laat een 112-correspondent weten. De trein kwam op tijd tot stilstand.

Wachten op privacy instellingen...

De bestuurder van de auto, een oudere vrouw, zou volgens agenten ter plaatse te vroeg naar rechts zijn afgeslagen, waardoor ze met haar auto op de rails belandde. Ze zou het commando van haar navigatiesysteem 'sla nu rechtsaf' iets te snel hebben opgevolgd. Al snel werd de politie ingeschakeld en ook de incidentenbestrijding van ProRail werd opgeroepen. De automobiliste raakte niet gewond, maar schrok wel van het voorval. De schade aan haar auto leek volgens een 112-correspondent mee te vallen. Een bergingsbedrijf moest er aan te pas komen om de auto van het spoor te halen.

Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
Foto: Bart Meesters / SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.