Liveblog

112-nieuws: rook uit oververhitte dieselpomp • stank leidt naar wietplanten

18 augustus 2022 om 13:38 • Aangepast 19 augustus 2022 om 11:38
nl
In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten.

21.04

Brandweer rukt uit voor oververhitte dieselpomp

De brandweer is donderdagavond uitgerukt voor een kapotte dieselpomp bij een tankstation aan de Technologieweg in Oosterhout. Volgens een 112-correspondent is na de laatste tankbeurt waarschijnlijk de pomp blijven draaien.

Er kwam rook uit de pomp, door de stroom uit te schakelen viel de pomp stil. Een monteur van het tankstation gaat de pomp repareren.

Foto: Eye4images - SQ Vision
Foto: Eye4images - SQ Vision
Foto: Eye4images - SQ Vision
Foto: Eye4images - SQ Vision
17.55

Oudere vrouw overvallen in huis in Sint Willebrord

Een oudere vrouw is donderdagmiddag in haar huis overvallen in Sint Willebrord. De vrouw woont aan de Smidshof. Het gaat om twee daders, een man en een vrouw. Ze zijn gevlucht in een auto, zo meldt de politie op Twitter.

LEES OOK: Tweetal overvalt oudere vrouw in Sint Willebrord en vlucht in auto

Overval op woning in Sint Willebrord (foto: Perry Roovers - SQ Vision).
Overval op woning in Sint Willebrord (foto: Perry Roovers - SQ Vision).
Foto: Perry Roovers - SQ Vision
Foto: Perry Roovers - SQ Vision
16.20

Verwarde man doet yoga op het spoor in Vught

Een verwarde man is woensdagavond rond negen uur van het spoor gehaald omdat hij daar yoga deed. Voorbijgangers zagen de man staan en hebben de politie gebeld. Dat meldt een wijkagent op Twitter.

LEES OOK: Verwarde man doet yoga op het spoor in Vught

Wachten op privacy instellingen...
13.31

Vreemde geur verraadt hennepkwekerij in huis Breda

De politie heeft aan de Haagweg in Breda een deur van een woning geforceerd en is naar binnen gegaan. Er was op dat moment niemand thuis. Ook op de daken achter het huis was de politie in de weer. Waar de actie voor was, is niet duidelijk. Volgens een 112-correspondent wordt er gesproken over een hennepkwekerij. De brandweer voerde metingen uit naar een vreemde lucht. Er staan ook twee busjes van netbeheerder Enexis.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
13.21

BMW slipt, bestuurder blijkt geen rijbewijs te hebben

Toen de politie op de N260 richting Tilburg reed, zag ze op de kruising een sportieve BMW staan. De bestuurder gaf bij het optrekken iets te veel gas, waardoor de achterkant weggleed. "Moderne auto's hebben tegenwoordig allerlei hulpmiddelen om dit te voorkomen. Deze BMW kon daar in de natte omstandigheden minder goed tegen", schrijft de politie.

Toen agenten het kenteken door hun systeem haalden, zagen ze dat de auto niet verzekerd was. De apk was niet meer geldig en de eigenaar zou volgens het systeem geëmigreerd zijn. De bestuurder kreeg daarom een stopteken. Hij bleek geen legitimatie bij zich te hebben en gaf uiteindelijk toe dat hij bezig was met zijn rijbewijs, omdat deze ongeldig was verklaard.

De politie heeft een proces-verbaal opgemaakt. "Waarschijnlijk gaat het CBR hier ook nog wat van vinden en dit heeft mogelijk consequenties voor het opnieuw behalen van het rijbewijs."

12.01

Fietsster gewond

Op de Groenstraat in Soerendonk is vlak voor het middaguur een ongeluk gebeurd. Toen een auto voorbijreed, verloor een fietsster haar balans en viel ze op de grond. Omstanders schoten te hulp, tot de ambulance er was om haar voor verder onderzoek naar het ziekenhuis te brengen.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
12.00

Jongens aangehouden voor mishandeling

Vier jongens zijn aangehouden voor het mishandelen van twee mannen in Eindhoven. Dat gebeurde 's nachts op Stratumseind. Een van de slachtoffers liep ernstige verwondingen op, de ander raakte licht gewond.

LEES OOK: Vier jongens aangehouden voor mishandeling in Eindhoven

10.33

Vrouw mishandeld op vluchtstrook

De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling. Op 21 juli werd een vrouw op de vluchtstrook van de A16/A58 bij afslag Tilburg mishandeld door haar bijrijder. Ze reden rond half zeven 's avonds op de A16, toen de man de vrouw mishandelde. De auto is hierna op de afslag stilgezet. Beiden zijn uitgestapt en op de vluchtstrook werd de vrouw vervolgens mishandeld.

07.20

Motorrijder gewond

Een motorrijder is vanochtend in Dongen gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Het ongeluk gebeurde rond kwart over zes op de Middellaan op een rotonde. Volgens een 112-correspondent reed de motor na het ongeluk, zonder bestuurder, nog zo'n tachtig meter door. De machine belandde in een sloot. De automobilist zou niet gewond zijn geraakt. Hoe het ongeluk kon gebeuren wordt door de politie onderzocht.

Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision.
06.20

Gewonde bij botsing tussen bakwagen en bestelauto

Bij een botsing in Werkendam tussen een bakwagen (een lichte vrachtwagen) en een bestelauto is vanochtend de bestuurder van de bakwagen gewond geraakt. Hij is volgens een 112-correspondent met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeluk gebeurde rond vijf uur op de Dijkgraaf Den Dekkerweg. De bakwagen ramde na de botsing een boom en belandde in een sloot. Hoe het ongeluk kon gebeuren wordt dor de politie onderzocht.

Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision.
06.00

Helium in garagebox 'levensgevaarlijke situatie'

De opslag van duizenden liters helium in een garagebox in een woonwijk in Breda zorgde voor een 'levensgevaarlijke situatie voor de buurt'. Dit zei burgemeester Paul Depla van Breda gisteren op Twitter nadat bekend werd dat door boa's van de gemeente in een garagebox aan de Loenhoutstraat drieduizend liter helium werd gevonden. De gemeente had het over een 'enorme vondst' van op elkaar gestapelde gasflessen. 125 liter is de maximaal toegestane hoeveelheid.

“En dan gelden er ook nog strenge regels. Zo moeten de flessen verankerd zijn en de ruimte worden geventileerd. Dit was allemaal niet het geval in de betreffende garagebox”, stelt de gemeente. De vondst werd gedaan na een tip van een bewoner.

De eigenaar van de garagebox, gaf aan bij de boa’s dat hij ook nog een tweede garagebox verhuurt aan de Teteringsedijk waarin lachgas opgeslagen lag. De boa’s vonden in deze box 150 liter onveilig opgeslagen lachgas. Ook hiervoor geldt het maximum van 125 liter en gelden dezelfde strenge veiligheidsregels.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!