Bierviltje vraagt kroegtijgers om geld te geven aan de voedselbank

18 augustus 2022 om 11:13 • Aangepast 18 augustus 2022 om 11:55
nl
De horeca in Breda gaat gasten via speciale bierviltjes vragen om geld te geven aan de voedselbank. Op het bierviltje staat een QR-code waarmee de bezoekers een bedrag kunnen overmaken. De actie 'Geef jij 'n rondje' is een samenwerking van de Bredase afdelingen van Koninklijke Horeca Nederland en de voedselbank en start op 2 september.
Profielfoto van Ronald Sträter
Geschreven door

De voedselbank in Breda heeft de hulp ingeroepen van de horeca. De organisatie wil 600 huishoudens in Breda, die het tijdelijk moeilijk hebben, iedere week levensmiddelen geven. Voor dat steuntje in de rug is geld nodig en daarom is deze actie opgezet.

"Toen wij tijdens de coronatijd op onze rug lagen, zijn we ook door veel mensen geholpen."

"We hebben 50.000 viltjes laten bedrukken waarmee we mensen aansporen om te doneren", zegt Johan de Vos, vertegenwoordiger van de Bredase horeca.

"We willen hiermee zoveel mogelijk geld ophalen voor de voedselbank. Kroegeigenaren en restauranthouders kunnen zich opgeven en dan worden de viltjes bij hen afgeleverd."

"We moeten beseffen dat veel mensen het momenteel moeilijk hebben", zo vervolgt hij. "Over het verzoek van de voedselbank heb ik dan ook niet lang na hoeven denken. Toen wij tijdens de coronatijd dicht waren, zijn we ook door veel mensen geholpen. Dus nu kunnen we ook best wat terugdoen. Het is een laagdrempelige actie, want iedereen kan meedoen. Ik hoop dat we een mooi bedrag ophalen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!