Mike Teunissen neemt rode leiderstrui over van ploeggenoot Gesink

20 augustus 2022 om 17:48 • Aangepast 22 augustus 2022 om 10:52
nl
Mike Teunissen uit Den Bosch heeft in de tweede etappe van de Vuelta de rode leiderstrui overgenomen van ploeggenoot Robert Gesink. De renner van Jumbo-Visma eindigde als vierde in de massasprint. Daarmee veroverde hij de rode trui. De tweede etappe ging van Den Bosch naar Utrecht.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

De Ier Sam Bennett (Bora-hansgrohe) won de tweede etappe. Hij versloeg in de sprint de Deen Mads Pedersen, de Belg Tim Merlier en Mike Teunissen.

Vrijdag had Robert Gesink, dankzij de winst van zijn ploeg Jumbo-Visma de ploegentijdrit, de eerste leiderstrui veroverd. Op basis van de uitslag van de tweede etappe moet hij die afstaan aan zijn ploeggenoot Mike Teunissen.

De algemene rangschikking werd, vanwege de gelijke stand in tijd, bepaald door de volgorde in de rituitslag. Teunissen was zaterdag de eerste renner van Jumbo-Visma die de finish passeerde.

Naar de finish loodsen
"Mijn eerste taak was ook vandaag Primoz veilig naar de finish te loodsen. Als alles goed zou gaan mocht ik dan naar voren rijden om als eerste van onze ploeg te finishen", vertelde Teunissen, die door kopman Roglic een kilometer voor de finish in Utrecht ten overvloede het sein kreeg dat hij ervoor mocht gaan. "Hij riep: nu gaan. Het is mooi dat ze me dit gunnen."

Zondag volgt een rit met start en finish in Breda. Dinsdag gaat de Vuelta verder in Spanje.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!