Kans op nieuwe hittegolf, mogelijk de warmste augustus ooit - Omroep Brabant

Kans op nieuwe hittegolf, mogelijk de warmste augustus ooit

22 augustus om 09:16 • Aangepast 22 augustus om 11:26
nl
De komende week stijgt de temperatuur waarschijnlijk weer enkele dagen boven de 30 graden. Een nieuwe regionale hittegolf is mogelijk. Deze maand zou ook de warmste augustus ooit in Brabant kunnen worden.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Deze maandag blijft de temperatuur nog steken op een graad of 26, vertelde Johnny Willemsen van Weerplaza 's ochtends vroeg in het radioprogramma WAKKER! op Omroep Brabant.

"We zien de hele dag redelijk wat wolken, afgewisseld met zonneschijn in de middag. Een licht buitje is mogelijk. Maandagochtend trekken een paar buien van België naar hier, al neemt de hoeveelheid iets af."

"Vrijdag is het twijfelgeval."

Dinsdag krijgen we een beetje hetzelfde weer. "Met een bui, vooral later op de dag zon en weer zo'n 26 of 27 graden. Daarna gaat de temperatuur omhoog en komt die hittegolf in zicht. Maar daarvoor heb je wel drie dagen van 30 graden of meer nodig."

Volgens de weerman wordt die temperatuur woensdag en donderdag wel gehaald. Over vrijdag twijfelt hij nog. "Zijn er dan al vroeg veel wolken en onweersbuien, dan wordt het hem niet. Maar mochten die wolken en buien wat uitblijven, dan zou een nieuwe regionale hittegolf in Brabant kunnen, ja."

"Warmste augustus ooit is zeker niet onmogelijk."

Deze maand zou zelfs kunnen uitgroeien tot de warmste augustus in Brabant sinds het begin van de metingen. "We komen zeker een heel eind", weet Willemsen. "We staan wel een stuk achter op het jaar 2020, maar dit jaar bezet inmiddels plek twee op de ranglijst. Het gat met 2020 bedraagt 1,4 graden. Maar het eind van augustus in 2020 was niet heel warm. Dus ja, het zou kunnen."

Dan zou het wel ook begin volgende week warm moeten worden. "Dit is lang niet zeker, maar ook niet onmogelijk. Een voorspelling geeft aan dat het inderdaad wel kan."

Volg het actuele weer bij jou in de buurt via omroepbrabant.nl/weer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone