PSV-fans houden spelersbus Rangers FC tegen tot woede van Schotse club

24 augustus 2022 om 21:16 • Aangepast 30 augustus 2022 om 11:36
nl
Rangers FC heeft vergeefs geprobeerd de aftrap van de uitwedstrijd tegen PSV in de play-offs van de voorronden van de Champions League uit te stellen. De Schotse ploeg arriveerde later dan gepland in het Philips Stadion omdat de spelersbussen werden opgehouden. De UEFA heeft het verzoek genegeerd, zodat het duel volgens afspraak om 21.00 uur begon. "Je verwacht dat een club als PSV alles goed regelt als het een club ontvangt."
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Duizenden supporters van PSV verzamelden zich ruim twee uur voor de aftrap rond het Philips Stadion om de spelersbus van hun favoriete club op te wachten. Ze staken veel vuurwerk af en richtten zich vervolgens ook op de spelersbussen van Rangers toen die arriveerden. "We love you Celtic, we do", zong de Eindhovense aanhang richting de Schotse spelersbus. Celtic is de aartsrivaal van Rangers.

In deze video op Twitter zie je hoe PSV-fans voor de bussen staan:

Wachten op privacy instellingen...

Trainer Giovanni van Bronckhorst van Rangers FC was totaal niet te spreken over het gedrag van de PSV-fans. "Ik loop nu een aantal jaren mee in het voetbal, dit heb ik nog nooit meegemaakt", mopperde hij voor de camera van RTL 7. "Hoe wij hier ontvangen zijn, dat kan echt niet. We hebben een kwartier staan te wachten met alleen maar supporters om ons heen. De tweede bus moest zelfs terug en kwam veel later bij het stadion aan. De UEFA dacht dat het allemaal wel kon zo."

"Je verwacht dat een club als PSV alles goed regelt als het een club ontvangt", zei Van Bronckhorst. "En dat je gewoon naar binnen kunt zonder zorgen om je veiligheid. Dat was vandaag totaal niet het geval."

Het eerste duel tussen PSV en Rangers FC eindigde vorige week onbeslist (2-2). De winnaar van het tweeluik mag aan de groepsfase van de Champions League deelnemen. De verliezer gaat verder in de Europa League.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!