Man met drugs opgepakt na wilde achtervolging door Breda

26 augustus 2022 om 16:31 • Aangepast 29 augustus 2022 om 08:33
nl
De politie heeft donderdagavond in Breda een man aangehouden na een achtervolging waarbij veel te hard werd gereden. In de auto van de 57-jarige Bredanaar werden onder meer enkele tientallen xtc-pillen en een beetje harddrugs gevonden.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Agenten zagen rond tien voor half tien dat hij met hoge snelheid door rood de Backer en Ruebweg opreed. Daarop zetten ze de achtervolging in. Tien minuten later werd de wagen klemgereden op de Haagweg en kon de bestuurder worden opgepakt.

Door rood
De Bredanaar haalde tijdens de achtervolging al rap 140 kilometer per uur waar een maximumsnelheid van 70 geldt. Ook reed hij over voorsorteerstroken om daarna een andere kant op te rijden.

Ondanks een stopteken van de politie op de Rat Verleghstraat reed hij met 100 tot 120 kilometer per uur waar 50 mag verder door de wijk Tuinzigt. De vluchtende bestuurder bleef daarbij rood licht aan zijn laars lappen en hij reed ook tegen de richting in door eenrichtingsstraten. Uiteindelijk konden meerder agenten hem rond half tien op de Haagweg inrekenen.

Mogelijk drugsdealer
Omdat agenten vermoedden dat de man drugs had gebruikt, wilden ze hem een drugstest afnemen. De Bredanaar weigerde hieraan mee te werken. Daar bleek gezien de drugsvondst reden voor.

Ook trof de politie andere spullen aan, zoals telefoons en een weegschaal, waardoor ze vermoedt dat het ging om een vluchtende drugsdealer. De man heeft de nacht in de cel doorgebracht.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!