World Series eindigen in teleurstelling voor darter Michael van Gerwen - Omroep Brabant

World Series eindigen in teleurstelling voor darter Michael van Gerwen

27 augustus 2022 om 11:22 • Aangepast 29 augustus 2022 om 09:26
nl
Michael van Gerwen is er tijdens de New Zealand Darts Masters in Hamilton niet in geslaagd zijn titel te prolongeren. De Vlijmenaar verloor zaterdagochtend in de kwartfinale van de Welshman Jonny Clayton. Het werd 6-3. Het toernooi in Nieuw Zeeland is het laatste toernooi van de World Series of darts.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Clayton zette in de eerste leg van de wedstrijd meteen de toon, met twee 180-scores. Hij had uiteindelijk aan elf darts voldoende om die leg op zijn naam te schrijven en hield dit hoge niveau ook daarna vast. Hij liep, mede dankzij een fraaie 112-finish, uit naar een 5-1 voorsprong.

Wachten op privacy instellingen...

Finish van 101
Van Gerwen wist daarna nog twee legs op zijn naam te schrijven, maar daarna besliste de Welshman het duel met een 101-finish op dubbel zestien.

In de eerste ronde had 'MVG' vrijdag nog met 6-3 gewonnen van Warren Parry.

'Dit kan ik alleen mezelf verwijten'
Van Gerwen spreekt van een frustrerend einde van de World Series. "Maar deze nederlaag kan ik alleen maar mezelf verwijten. Ik miste te veel dubbels in het begin van de wedstrijd."

Van Gerwen won twee weken geleden in Australië nog de Queensland Darts Masters. Een week later was hij snel klaar tijdens de New South Wales Darts Masters. Daar moest hij in de eerste ronde zijn meerdere erkennen in 'Wizard' Simon Whitlock.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone