RKC geeft 2-0 voorsprong weg bij Vitesse en wacht op eerste winst

27 augustus 2022 om 20:54 • Aangepast 31 augustus 2022 om 10:20
nl
RKC Waalwijk heeft zaterdagavond in het uitduel met Vitesse een 2-0 voorsprong uit handen gegeven. In de slotfase kwamen de Arnhemmers terug tot 2-2. Routinier en maker van het tweede doelpunt Iliass Bel Hassani toonde zich na afloop ontevreden: "We hadden hier met drie punten weg moeten gaan."
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Florian Jozefzoon en Bel Hassani zorgden elk met een goal voor de comfortabele 2-0 tussenstand. Eerst stiftte Jozefzoon de bal over de doelman, Bel Hassani draaide in de vijftigste minuut een vrije trap knap binnen.

Hierna viel RKC echter terug en kwam Vitesse steeds vaker voor de goal van de Waalwijkers. Dit resulteerde uiteindelijk in de 2-2 door doelpunten van Matus Bero en Ryan Flamingo.

Voorsprong weggeven
Het is al de tweede keer dit nog prille voetbalseizoen dat RKC een voorsprong van twee doelpunten weggeeft. Eerder deze maand gebeurde dat al tegen FC Utrecht. Ook toen werd het 2-2.

Bel Hassani zei bij ESPN dat zijn ploeg Vitesse te slap aanpakte. “We lieten Vitesse voetballen, terwijl wij eigenlijk gas moesten geven. We dachten na de 2-0 voorsprong dat we er al waren en gingen achterover hangen.”

Dertiende plek
RKC wacht - net als Vitesse - nog altijd op de eerste overwinning van dit voetbalseizoen. De ploeg staat na vier wedstrijden op de dertiende plaats in de Eredivisie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!