Van Nistelrooij vreest slot transfermarkt: ‘Blij als het voorbij is’

28 augustus 2022 om 17:16 • Aangepast 29 augustus 2022 om 10:49
nl
Nog een paar dagen hebben de clubs de tijd om zich te versterken en spelers kwijt te raken. Vooral over dat laatste maakt PSV-trainer Ruud van Nistelrooij zich zorgen. Naarmate de deadline nadert, wordt de spanning alleen maar groter: "Ik maak mij zorgen."
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Het is inmiddels een publiek geheim dat Cody Gakpo in de nadrukkelijke belangstelling staat van diverse clubs. Met een transferdeadline die nadert, komen er steeds meer slapeloze nachten aan voor trainer Ruud van Nistelrooij. De oud-spits leeft angstig toe naar woensdag, dan loopt de transferperiode af.

“Elke dag die voorbij gaat, is ook een dag dat we niet meer kunnen reageren op een mogelijk vertrek. Als je nu nog iemand kwijtraakt, kun je je amper nog versterken. Ik maak mij zorgen over of we iedereen nog bij elkaar kunnen houden.”

"Je hebt ook te maken met de financiële situatie van de club."

Gezien het feit dat PSV ook alweer te maken heeft met acht blessures kan een transfer van één van de sterkhouders grote gevolgen hebben. Moet de club niet zeggen dat Gakpo hoe dan ook blijft?

“Je hebt ook te maken met de financiële situatie van de club”, reageerde de oefenmeester. “Laat de deadline maar snel voorbij zijn. Het brengt te veel onrust met zich mee. Als de markt nog ontploft, kunnen er hele gekke dingen gebeuren.”

"Natuurlijk kunnen we aan de voorkant nog wat doen."

Van Nistelrooij vervolgt zijn verhaal: “Natuurlijk kunnen we aan de voorkant nog wat doen als iemand vertrekt, maar kwalitatief lever je dan wat in.”

Toch lijkt PSV op korte termijn nog een aanvallende versterking te presenteren. Anwar El Ghazi lijkt op termijn de overstap te gaan maken van het Villa Park van Aston Villa naar het Philips Stadion. Toch is er volgens de trainer nog geen sprake van een akkoord over een mogelijke komst van de oud-Ajacied.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!