Commando's van kazerne Roosendaal mogelijk beschoten vanuit rijdende auto - Omroep Brabant

Commando's van kazerne Roosendaal mogelijk beschoten vanuit rijdende auto

29 augustus 2022 om 21:02 • Aangepast 30 augustus 2022 om 21:00
nl
De drie Nederlandse commando's die in de nacht van vrijdag op zaterdag werden neergeschoten in het Amerikaanse Indianapolis zijn vermoedelijk vanuit een rijdende auto onder vuur genomen. Voorafgaand aan de schietpartij zou er een vechtpartij zijn geweest in een bar. Dat heeft de burgemeester van de Amerikaanse stad bekendgemaakt, zo melden lokale media.
Profielfoto van ANP
Geschreven door

Volgens burgemeester Joe Hogsett heeft de politie een goed beeld van wat er zich heeft afgespeeld. "Zoals ik het begrijp was er een ruzie in een bar, waarna de Nederlandse militairen teruggingen naar hun hotel. Ik weet niet precies wat ze samen buiten deden, maar er is mij verteld dat er een drive-byshooting was en dat er daardoor drie slachtoffers vielen."

Een van de drie Nederlandse commando's, van wie de kazerne in Roosendaal staat, is aan zijn verwondingen overleden, zo meldde Defensie maandag. De twee anderen raakten gewond. Zij zijn bij kennis en aanspreekbaar.

"Het is een tragedie dat het is gebeurd", zei burgemeester Hogsett verder. "De tragedie is dat mensen ruzie kregen en dat geschil uiteindelijk hebben opgelost door een pistool te trekken en op andere mensen te schieten."

Op oefening
Eerder werd al bekend dat de schietpartij in de vrije tijd van de militairen gebeurde. De commando's zijn op oefening in de staat Indiana. In het hotel waar de schietpartij plaatsvond, verbleven meer Nederlandse commando's.

De plaatselijke politie onderzoekt de schietpartij. Ook drie rechercheurs van de Koninklijke Marechaussee zijn in Indianapolis aangekomen om eigen onderzoek te doen. Er is nog niks bekend over eventuele aanhoudingen.

LEES OOK: Commando van kazerne in Roosendaal overleden na schietpartij in VS

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone