Marina helpt arme mensen met haar boodschappenkastje - Omroep Brabant

Marina helpt arme mensen met haar boodschappenkastje

30 augustus om 12:05 • Aangepast 30 augustus om 15:41
nl
Badschuim. Wijn. Ingeblikte groente. Frisdrank. Muesli. En dat allemaal gratis en voor niks af te halen in het boodschappenkastje van Marina Knipa. Het initiatief van de 59-jarige Veldhovense loopt nog geen week, maar vindt al gretig aftrek bij haar stadsgenoten die moeite hebben om financieel de eindjes aan elkaar te knopen. "Ik word zelfs een engel genoemd."
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door

“Ik krijg net weer twee tassen boodschappen vol luxe dingen aangeboden", glundert Marina aan de telefoon. “Er is zo veel armoei door dat dure gas en alle onzekerheid die daarbij komt kijken dat ik vond dat ik wat moest doen.”

Marina zag in de diverse Facebookgroepen over Veldhoven dat twee andere vrouwen al zo'n boodschappenkast in de tuin hadden staan en besloot de derde te worden. In haar tuin, tussen de bomen aan de Ceres 4, plaatste ze haar eigen ‘boodschappenafhaal'. “Heel discreet. Niemand die het van de straatkant kan zien als je spulletjes komt halen. Ik zie het ook niet en dat hoef ik ook helemaal niet. ”

“Ik hoop alleen maar dat meer mensen mijn voorbeeld gaan volgen."

De donateurs van de boodschappen, andere Veldhovenaren die het zich wel kunnen veroorloven, mogen de spullen zelf in de kast zetten. “Ik kan me voorstellen dat zij ook niet in de publiciteit willen komen", zegt Marina.

“Het loopt als een trein en het is keileuk, want zo komen de arme mensen toch aan hun spullen. De reacties zijn hartverwarmend. Via internet werd ik door een vrouw zelfs een engel genoemd. En toch heb ik alleen maar voor een kast gezorgd die door de bevolking wordt gevuld", zegt ze bescheiden. “Ik hoop alleen maar dat meer mensen mijn voorbeeld gaan volgen en dit iets nieuws wordt in Nederland.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone