Video

Mien (102) is nog steeds apetrots dat ze meedeed aan het allereerste corso

30 augustus 2022 om 20:00 • Aangepast 31 augustus 2022 om 10:33
nl
Mien Verpaalen uit Zundert is 102, maar nog steeds straalt ze van oor tot oor als ze het bloemencorso ziet. Ze deed nog mee aan het allereerste Corso van Zundert in 1936. Ze woont nu in Bergen op Zoom en kan er zelf niet meer heen, maar geniet nu van de beelden op televisie.
Profielfoto van Nicole Melchers
Geschreven door

"Weet u nog met wat voor wagen u meedeed?", wil onze verslaggever weten, maar haar gehoor het wel een beetje afweten. Met haar prachtige leeftijd komen ook de 'kleine ongemakken', maar Mien weet daar meestal wel raad mee.

Haar zoon Guust zit naast haar om mijn vraag nogmaals luid in haar oor te roepen. "Dat weet ik niet meer hoor", antwoordt Mien rustig.

De Stichting Bloemencorso Zundert heeft voor deze gelegenheid wat foto's opgezocht van de eerste jaren dat Mien en haar buurtschap meededen aan het bloemencorso. Als ze de eerste foto ziet, leeft Mien helemaal op. Ineens weet ze het weer en begint ze vrolijk te vertellen.

Corsowagen Buurtschap Poteind uit 1938, Mien is de tweede van links
Corsowagen Buurtschap Poteind uit 1938, Mien is de tweede van links

"Het eerste corso was nog op de fiets", vertelt Mien. 's Ochtends gingen ze dahlia's plukken bij de boer om daar de fiets mooi mee te versieren.

"Het corso is altijd zo mooi! Veel volk... en op maandag nog een feestje!", glimlacht ze ondeugend. Als ze hoort dat onze verslaggever het corso nog nooit in het echt heeft gezien, reageert Mien verbaasd: "Nou dan moet je dat toch echt doen." En dat gaat dit jaar zeker gebeuren.

Het Corso van Zundert is zondag 4 september en begint om 13.20 uur. De bonte stoet is live te volgen op Omroep Brabant televisie, site, app en Facebook.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!