Jeannie zit al 50 jaar achter de kassa en is er nog lang niet klaar mee

31 augustus 2022 om 13:26 • Aangepast 31 augustus 2022 om 14:55
nl
Jeannie Pennings (64) werkt al vijftig jaar als kassière bij de Albert Heijn aan het Monseigneur van Roosmalenplein in Den Bosch. En: ze is er nog lang niet klaar mee. "Het hoort bij mijn leven."
Profielfoto van Dtv Nieuws
Geschreven door

Ze was eigenlijk helemaal niet van plan om kassière te worden, maar op haar vijftiende besloot Jeannie toch maar te reageren op een vacature. Niet wetende dat ze een halve eeuw later nog steeds kassamedewerker zou zijn in exact dezelfde supermarkt.

Voor de kassière is het niet moeilijk zo lang hetzelfde werk te doen, er zijn meer dan genoeg redenen waarom ze graag dit werk doet: "Het contact met mensen, leuke collega's, het werken met jongeren en het feit dat je heel veel mensen kent. Ik ben gewoon het icoon van Albert Heijn, zeggen ze wel eens."

"Het ging vroeger nog met cheques hier."

In de loop der jaren is het supermarktwezen wel behoorlijk veranderd. Met de komst van scankassa's, betalen met de pin en zelfscankassa's gaat het afrekenen nu een stuk sneller. Maar dat maakt het soms ook minder gezellig, vindt Jeannie. "Het ging vroeger nog met cheques hier. Ik vind het een vooruitgang dat ik niet meer alle producten handmatig hoef aan te slaan. Maar het moet allemaal met minder mensen tegenwoordig, dat maakt het wel minder prettig."

Over het algemeen kijkt Jeannie echter positief terug op vijftig jaar aan de kassa zitten. Ze gaat zondag dan ook een goed feestje vieren met collega's, familie en vrienden. "Als ik ooit met pensioen ga, ga ik dit wel heel erg missen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!