Kater Lilo wordt beschoten en moet een pootje missen: 'Bot was verbrijzeld' - Omroep Brabant

Kater Lilo wordt beschoten en moet een pootje missen: 'Bot was verbrijzeld'

1 september 2022 om 10:49 • Aangepast 2 september 2022 om 08:15
nl
Yvonne uit Sint-Oedenrode is boos en verdrietig. Haar anderhalf jaar oude kater Lilo is afgelopen weekend beschoten. De schade was zo groot dat Lilo voortaan een pootje moet missen.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Yvonne houdt er rekening mee dat iemand het dier bewust beschoten heeft. Twee weken geleden was het namelijk ook al raak bij haar in de buurt. Toen werd er ook een kat beschoten.

"Die heeft het niet overleefd. Als het om één kat gaat, zou je nog kunnen denken: misschien is het een ongelukje. Maar bij twee beschoten katten geloof ik daar niet meer in."

"Het bot in Lilo's voorpootje was helemaal ontploft."

Toen ze zondagochtend opstond, viel het Yvonne meteen op dat er iets mis was met Lilo.

"Wij moesten die ochtend heel vroeg weg en toen lag hij voor de deur. Toen we de deur opendeden, schrokken we hoe mank hij liep. We zagen dat zijn linker voorpootje echt bleef hangen. Dat is niet goed, dachten we. Maar toen sprong hij op de bank en viel hij eigenlijk meteen in slaap. Toen hebben we hem even laten slapen en besloten we daarna te bekijken of hij het pootje weer wilde gaan gebruiken."

Maar toen hij wakker werd, deed hij dat niet. "Wij zagen geen wond of zoiets. Toen zijn we naar de dierenarts gegaan. Die vermoedde meteen dat Lilo beschoten was. Hij heeft een foto van het pootje gemaakt. Daarop zag hij metaal aan de binnenkant. Heel het bot waarin de kogel was terechtgekomen bleek versplinterd. Het is helemaal ontploft aan de binnenkant, zei de dierenarts."

"Wonderbaarlijk hoe snel hij zich aanpast aan het leven met drie pootjes."

De enige optie was volgens de arts om het geraakte pootje af te zetten in de hoop dat Lilo het dan zou redden. "Je weet dat zoiets extreem veel geld kost en dan weet je nog niet zeker dat hij het zal redden. Maar Lilo had zoveel moeite gedaan om na de beschieting überhaupt nog terug naar huis te komen. Dan denk je: we moeten dit proberen!"

Tot nu toe heeft het Yvonne al achthonderd euro gekost. "Volgende week woensdag gaan de hechtingen eruit. Het gaat eigenlijk heel goed, moet ik zeggen. Lilo springt met drie pootjes de trap op en wil ook alweer graag naar buiten. Hij eet ook goed. Het is wonderbaarlijk hoe snel Lilo zich aanpast aan het leven met drie pootjes. Ik denk dat hij het wel redt."

"Lilo vindt iedereen aardig."

Daarmee is ze blij, maar ze snapt niet waarom iemand dit haar kat heeft aangedaan. "Lilo is heel lief, heel aanhankelijk. Een heerlijke knuffelkont, erg sociaal en vol vertrouwen in mens en dier. Hij ligt ook altijd samen met de hond in de mand en als we de honden uitlaten loopt Lilo ook mee. Hij vindt iedereen aardig."

Kat Lilo moet na de beschieting een pootje missen (foto: Facebook Yvonne).
Kat Lilo moet na de beschieting een pootje missen (foto: Facebook Yvonne).
Lilo, een echte knuffelkont, in betere tijden (foto: Yvonne).
Lilo, een echte knuffelkont, in betere tijden (foto: Yvonne).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone