Zwak PSV lijdt eerste puntenverlies na dramatische start tegen FC Twente

3 september 2022 om 20:42 • Aangepast 13 september 2022 om 17:14
PSV heeft zaterdagavond met 2-1 verloren op bezoek bij FC Twente. De Eindhovenaren speelden een belabberde eerste helft en kwamen een vroege 2-0 achterstand niet meer te boven. De nederlaag in Enschede betekent het eerste puntenverlies voor de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij in de Eredivisie.

Een ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen, maar PSV wel. Vorig seizoen stond de Eindhovense club na 25 minuten al met 3-0 achter in Enschede. Dat het nu beperkt werd tot ‘maar' 2-0, was te danken aan doelman Walter Benitez. Waar het bezoek aan de Grolsch Veste bij traditie een lastige uitwedstrijd is, begonnen de Eindhovenaren bijna als gewoonlijk slecht aan de wedstrijd.

Tot twee keer toe mocht Vaclav Cerny vrij uithalen. En beide keren zag de verdediging van de Eindhovenaren er allesbehalve goed uit. Bij vlagen zou je het zelfs een wanvertoning kunnen noemen wat PSV liet zien.

Voetbalgevecht
Ondanks de dramatische start, werd het nog spannend in Enschede. In de tweede helft stond er namelijk een heel ander PSV. Het spel was dominant en drukte de thuisploeg ver terug. Dat leidde binnen tien minuten al tot de aansluitingstreffer. Guus Til was de maker van het doelpunt.

Het geloof bij de bezoekers was terug met meer dan genoeg tijd voor nog minimaal één treffer. En even leek die gelijkmaker ook dichtbij. Toch duurde die fase niet lang, vooral doordat de Eindhovenaren achterin bleven schutteren. Zo ontsnapte de ploeg na het slecht verwerken van een corner aan de 3-1. Wout Brama schoot rakelings naast.

De gelijkmaker kwam er ook in de slotfase niet, waardoor PSV bij de eerste echte test in de competitie door het ijs zakte. Het is daardoor nog lastig in te schatten hoe goed dit PSV nou echt is.

Zodra de weerstand hoger wordt, zie je dat de ploeg vooral achterin kwaliteit te kort komt. Dit seizoen wist de club niet één keer de nul te houden.

Uithuilen en doorgaan
Vooral daar zal de komende weken aan gewerkt moeten worden. Donderdag wacht Bodo/Glimt in de Europa League. Naast toppers tegen Arsenal en Feyenoord staan in de komende twee weken op de agenda.

Ondanks dat het voetbal van de bezoekers met vlagen belabberd was, hebben 30.000 mensen op de tribune genoten van een heerlijk voetbalgevecht. Voor nu is het uithuilen en doorgaan. Doorgaan met een achterstand van drie punten op Ajax, dat eerder deze zaterdag wel wist te winnen. Ook Feyenoord, dat net als Ajax won, staat nog boven PSV.