Video

Reizigers op station Breda moeten het meeste geduld hebben

5 september 2022 om 07:48 • Aangepast 13 september 2022 om 17:21
nl
Treinreizigers op station Breda hadden het afgelopen halfjaar heel wat geduld nodig. Duizenden treinen kwamen meer dan vijf minuten te laat. Of erger nog: ze verschenen helemaal niet, zo blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. Van alle stations in Nederland scoort Breda zelfs het slechtst van allemaal als het gaat om stiptheid. 83,2 procent van de treinen reed op tijd.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Treinreizigers in heel Nederland hadden de afgelopen zes maanden heel wat vaker te maken met vertraging of zelfs met helemaal niet opdagende treinen, zo blijkt uit het onderzoek. Op 378 van de bijna 400 stations zijn treinen nu minder vaak op tijd dan in 2019. En de verwachting voor de komende maanden is niet bepaald hoopvol, zo schrijft RTL Nieuws maandag.

Station Breda spant dus de kroon in negatieve zin. Van de ruim 53.000 keer dat er het afgelopen halfjaar een trein zou moeten stoppen, was deze 4698 keer meer dan 5 minuten te laat (8,8 procent). 4288 keer (8 procent) viel de trein uit, waardoor deze helemaal nooit in Breda aankwam.

Personeelstekorten
Freek Bos, directeur van reizigersvereniging Rover, vindt de bevindingen 'zeer herkenbaar'. Volgens hem kom het door twee problematische trajecten. "We zien dat het vaak fout gaat in Eindhoven, Tilburg en Breda. Dat komt door problemen met de intercity van Eindhoven naar Den Haag." Volgens Bos is dat een traject dat vaak geschrapt wordt vanwege een personeelstekort bij de NS.

Datzelfde geldt volgens de directeur van de reizigersvereniging ook voor de trein die over de hogesnelheidslijn van Breda richting Schiphol rijdt. "Die wordt vaak als een van de eerste geschrapt als de NS mensen te weinig heeft."

Andere stations
De stations Bergen op Zoom en Roosendaal scoren na Breda het slechtst van onze provincie. Hier kwam respectievelijk 84,8 en 85 procent van de treinen in de afgelopen zes maanden op tijd. Een percentage dat nog wat lager ligt dan op de stations Eindhoven CS, 's-Hertogenbosch en Tilburg. Hier kwam respectievelijk 86,2, 86,3 en 86,7 procent van de treinen op tijd.

Boxmeer en Cuijk meest stipt
De meeste kans op een op tijd rijdende trein heb je in onze provincie op de stations Boxmeer en Cuijk. daar kwam respectievelijk 95,4 en 95,2 procent van de treinen in de afgelopen zes maanden op tijd. De stations scoren daarmee beter dan in 2019.

Landelijk gezien wordt het geduld van reizigers op de Friese stations Dronryp, Franeker en Deinum het minst op de proef gesteld. Wil je weten hoe het is gesteld met de stiptheid op het station bij jou in de buurt, check dan het kaartje.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!