Dat is schrikken: vrouw vindt schorpioen in reiskoffer

5 september 2022 om 17:03 • Aangepast 14 september 2022 om 10:57
nl
Een vrouw uit Veghel schrok hevig toen ze haar koffer thuis opende na een reis naar Costa Rica. Een levende schorpioen was onbedoeld met haar meegereisd. De Dierenambulance Brabant Noord-Oost heeft het dier opgehaald.
Profielfoto van Suzan van Loenen
Geschreven door

Rens van Lieshout van de Dierenambulance vertelt: "De vrouw belde afgelopen weekend en zei dat ze een 'eng beest' had gevonden." Na wat doorvragen vermoedden de medewerkers al snel dat het om een schorpioen ging.

"Ze kwam uit Costa Rica en daar komen veel schorpioenachtigen voor", vertelt Van Lieshout. "Collega's hebben het dier opgehaald en naar de Oliemeulen in Tilburg gebracht."

"Beestje kan met de warmte lang overleven."

Het dierenpark is de enige in de omgeving die dit soort exoten mag opvangen. "Daar wisten ze al snel dat het om een Zuid-Amerikaanse schorpioen gaat. Zo'n beestje kan zeker met de warme temperatuur nu lang overleven in het wild."

Het is niet de bedoeling dat de schorpioen hier de vrije natuur ingaat. Hij kan daar flinke schade aan toebrengen namelijk. Van Lieshout: "In Tilburg kijken ze nu wat er met het dier moet gebeuren."

Hij heeft nog wel tips voor vakantiegangers die geen schorpioen, vogelspin of ander dier willen meenemen uit het buitenland. Zit je in een land als Costa Rica? "Houd je koffer dan zoveel mogelijk dicht. Ook is het slim om je koffer altijd even te checken op gekke dieren voordat je vertrekt."

"Open je koffer in een afgesloten ruimte."

Van Lieshout adviseert reizigers ook bij thuiskomst alert te zijn. "Open je koffer in een afgesloten ruimte. Heb je toch een verstekeling meegenomen? Dan kan de dierenambulance deze komen vangen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!