45 minderjarige asielzoekers uit Ter Apel opgevangen op vakantiepark

7 september 2022 om 17:24 • Aangepast 19 september 2022 om 15:54
nl
Op recreatiepark Ponderosa in Ulicoten worden de komende zeven weken 45 minderjarige asielzoekers opgevangen. Het gaat om kinderen van vijftien en zestien jaar. De kinderen zitten nu nog in het aanmeldcentrum in Ter Apel. Nidos, een jeugdbeschermingsorganisatie voor vluchtelingen, neemt de verantwoordelijkheid voor de opvangplekken.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Jeugdzorgorganisatie Sterk Huis zorgt dag en nacht voor de begeleiding van de kinderen. Zij zorgt ervoor dat de kinderen in Breda naar school gaan en dat er buiten schooltijd activiteiten voor hen zijn.

Burgemeester Marjon de Hoon-Veelenturf vindt het belangrijk dat de kinderen in een veilige omgeving worden opgevangen. "Met de tijdelijke opvang van deze kinderen bieden we de kinderen dat wat ze nu nodig hebben."

Alleen naar Nederland
Driekwart van de kinderen komtt uit Syrië, het overige kwart heeft verschillende nationaliteiten. Alle kinderen zijn nog maar kort in Nederland en zijn alleen naar ons land gereisd.

De situatie in Ter Apel is door de toestroom van vluchtelingen verre van ideaal. Nidos zorgt dat de minderjarige asielzoekers een veilige opvang krijgen. Op het recreatiepark Ponderosa zijn chalets ingericht waar de kinderen de komende weken zullen verblijven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!