Van Nistelrooij: 'Ik heb nooit gezegd dat PSV kampioen moet worden'

8 september 2022 om 22:14 • Aangepast 19 september 2022 om 16:26
nl
Natuurlijk was er teleurstelling bij PSV na afloop van het gelijkspel tegen Bodø/Glimt. Maar trainer Ruud van Nistelrooij bekeek veel aspecten ook van een andere kant. Hij trok het verhaal breder en ziet een goede ontwikkeling van zijn ploeg. Verder had hij ook een bijzondere boodschap naar de buitenwereld.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

In twee weken tijd verliest PSV van Rangers FC en FC Twente, en speelt het teleurstellend gelijk tegen Bodø/Glimt. Maar Van Nistelrooij probeerde na afloop alles toch positief te belichten.

“Ik bekijk het breder dan een paar slechte resultaten. We zijn al elf wedstrijden onderweg. We hebben twee keer verloren. Ik bekijk het vanaf het begin van de voorbereiding tot nu. Ik ben dan tevreden over de ontwikkeling van het team. We zetten reuzenstappen in vergelijking met de wedstrijd tegen Arminia Bielefeld.”

"Je moet het huidige seizoen niet wegzetten als een ramp."

De trainer vervolgt zijn verhaal: “Je moet het huidige seizoen niet wegzetten als een ramp. Natuurlijk verwacht ik ook veel van PSV en de ontwikkeling gaat nooit snel genoeg. Er is veel veranderd en dat heeft tijd nodig.”

Dat zijn ploeg na afloop werd getrakteerd op een fluitconcert kon de oud-spits wel begrijpen. “Wij zijn ook teleurgesteld met het resultaat. Dus ik kan die reactie wel begrijpen.”

Want tevreden konden ze niet zijn in Eindhoven maar alles werd wel gerelativeerd. “Dit is geen zeperd, maar een teleurstelling. We creëerden vandaag helaas niet genoeg om te winnen.”

"We hebben de ambitie om mee te strijden om het kampioenschap."

Tot slot werd na afloop de vraag gesteld of de mensen rondom de club niet teveel verwachten van PSV. Van Nistelrooij reageerde met een opmerkelijke uitspraak. “Ik heb nooit gezegd dat PSV kampioen moet worden. We hebben de ambitie om mee te strijden om het kampioenschap, de beker te winnen en om ons Europees te laten zien.”

Daarmee sprak hij technisch directeur John de Jong tegen, die twee maanden geleden tijdens het trainingskamp in Duitsland nog stelde over Ajax heen te willen gaan. Het zal leiden tot gefronste wenkbrauwen in en rondom Eindhoven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!