Video

Gratis boterhammen op school: 'Kinderen horen niet met honger in de klas'

9 september 2022 om 14:51 • Aangepast 12 september 2022 om 09:56
nl
Niet ieder kind krijgt goed en voldoende eten en drinken mee naar school. Daarom opent basisschool Rapenland in Eindhoven volgende week een boterhammenbar. Hier mogen kinderen voor schooltijd zelf boterhammen smeren voor hun ontbijt of lunch.
Profielfoto van Suzan van Loenen
Geschreven door

Netjes staan tientallen broodtrommels en drinkbekers vrijdagochtend opgestapeld bij de boterhammenbar. Alle kinderen krijgen een setje mee van de Eindhovense basisschool.

"Niet alle kinderen durven het te vertellen."

Op de school willen ze zorgen dat ieder kind met een gevulde maag in de klas zit. "Sommige kinderen hebben niets mee", vertelt leerkracht Esther Elbers-Ideler. "Wij willen hen graag helpen, zodat ze geen honger hebben op school. Kinderen zouden zich daar geen zorgen over moeten maken."

Ze schatten op Rapenland dat zo'n twintig kinderen regelmatig geen eten en drinken mee hebben. "Maar niet alle kinderen durven het te vertellen", licht Elbers-Ideler toe.

"We denken dat het probleem alleen maar groter wordt."

"En nu de boodschappen duurder worden, denken we dat het probleem alleen maar groter wordt de komende maanden." De leerkracht hoopt dan ook dat andere scholen het voorbeeld van Rapenland volgen.

Vanaf maandag mogen kinderen iedere schooldag vanaf acht uur boterhammen smeren in de bar. Elbers-Ideler: "En ze krijgen wat te drinken én een stukje fruit. We hebben meer dan genoeg."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!